Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Harold Pollack (01-08-2013)

 
Diversen 01-08-2013



Harold Pollack
66 jaar

01-08-2013

ex-minister Suriname



Ex-minister Harold Pollack overleden

PARAMARIBO, 1 aug – Ex-minister Harold Pollack is niet meer. Pollack, begin jaren negentig minister van Natuurlijke Hulpbronnen, is zes en zestig jaar oud geworden.

Hij overleed in het ziekenhuis, een dag nadat hij er was opgenomen. Pollack heeft jarenlang geleden aan diabetes millitis. Hij wierp zich de laatste jaren op als bepleiter van goede zelfzorg en medicatietrouw bij diabetici. Harold Pollack is tijdens zijn periode als minister niet vrij gebleven van controverse. Zijn ambtsperiode kon niet worden voltooid vanwege de controversiële afhandeling van een saneringsovereenkomst met bauxietmaatschappij Suralco.

Vooral vanuit de toenmalige oppositie kreeg het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen toen de wind van voren. Ook het management van brandstoftekorten leverde Pollack vrij veel kritiek op. Zijn houding toen kenmerkte zich door een haast stoïcijns aandoend uiterlijk te midden van hevige kritiek. Pollack was lid van de Nationale Partij Suriname en maakte jarenlang deel uit van het kennisinstituut van deze politieke partij. Hij was geoloog en docent aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname.
(1117952)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Pollack' kwam in 2007 in Nederland 46 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Pollack' 8 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Pollack' 12 keer voor.




Advertentie van MyHeritage.com
9
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies