Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Joop van Dam (21-11-2013)

 
Internet Algemeen 21-11-2013



Joop van Dam
61 jaar

21-11-2013

gemeenteraadslid Aalsmeer



Joop van Dam (PACT Aalsmeer) overleden

Gepubliceerd op: 22 november 2013
Afgelopen donderdag overleed volkomen onverwacht PACT-Aalsmeer gemeenteraadslid Joop van Dam. In Van Dam verliest de gemeenteraad van Aalsmeer een sterk sociaal bewogen raadslid met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Joop van Dam is 61 jaar geworden.

Van Dam was in hart en ziel PvdA'er. Dat was de partij waarvoor hij eind jaren negentig actief werd in de gemeenteraad, als fractieassistent. Hij zat ook jaren in het lokale PvdA-bestuur. In 2003 kwam Van Dam tussentijds in de gemeenteraad voor PACT Aalsmeer, in het jaar 2000 ontstaan als progressieve lokale combinatiepartij van PvdA, D66 en GroenLinks. In 2006 en 2010 werd Van Dam herkozen als raadslid. Omdat hij inmiddels bijna elf jaar in de gemeenteraad zat, had hij zich niet kandidaat gesteld voor de raadsverkiezingen in maart volgend jaar.
Altijd stond hij klaar om mee te werken aan de werkzaamheden in de PvdA of in de ANBO. Bij de busdienst Connexxion waar Joop werkte - eerst als chauffeur later bij de verkeersleiding - was hij een gekend vakbondslid.
Uit het persbericht van PACT Aalsmeer: ‘Nooit klopte hij zichzelf op de borst. Vaak was hij de verbindende factor. Om in voetbaltermen te spreken: hij was de middenvelder die alle gaten dicht liep. Nooit ook was iets hem te veel.’

Het college en de gemeenteraad van gemeente Aalsmeer condoleren Joop’s vrouw en twee zonen en verdere familie. Met Joop van Dam verliest de gemeente Aalsmeer een man met een groot sociaal rechtvaardigheidsgevoel.
We gedenken hem in ere.

Namens college en raad van de Gemeente Aalsmeer.

Jobke Vonk-Vedder
Burgemeester Aalsmeer
(1153658)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'van Dam' kwam in 2007 in Nederland 15.288 keer voor.
In 1947 kwam de achternaam 'van Dam' 9.976 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'van Dam' 3.772 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'van Dam' 4.413 keer voor.



3
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies