Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Dieta Uyterlinde (26-11-2013)

 
Internet Algemeen 26-11-2013



Dieta Uyterlinde
74 jaar

26-11-2013



Grondlegster Stichting Omgaan met Pesten overleden.

BARENDRECHT - In haar woonplaats Barendrecht is op dinsdag 26 november jl. de grondlegster van de Stichting Omgaan met Pesten, Dieta Uyterlinde, overleden.

Als judolerares en sportinstructrice ontwikkelde zij in de jaren 90 een geheel eigen methode om pesten tegen te gaan. Zij heeft zich jarenlang sterk gemaakt om pesten een halt toe te roepen, totdat het moment aanbrak dat zij, door haar ziekte, die strijd aan anderen moest overdragen. De door haar ontwikkelde methode is door enkele trainers van de Stichting Omgaan met Pesten verder uitgebouwd en uitgewerkt tot de sucessvolle formule die het nu is. Echter, zonder de basis die door Dieta Uyterlinde gelegd werd, had het nooi t zover kunnen komen. Voor de Stichting Omgaan met Pesten is het heengaan van haar initiatefneemster dan ook een bijzonder groot verlies.
Na naar activiteiten binnen de Stichting Omgaan met Pesten was Dieta ook zeer actief in de Barendrechtse gemeenschap. Voor haar vele belangenloze werk en haar, ondanks haar ziekte, tomeloze inzet voor mensen die hulp nodig hadden, is zij door de gemeente onderscheiden met de ‘Waarderingsspeld van de gemeente Barendrecht ‘en ontving zij in 2005 uit handen van de toenmalige staatssecreratis Mark Rutte de ‘Lupardi Award’, de prijs voor hulp aan de gehandicapte medemens. Bovendien was zij Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Op donderdag 4 juli was Dieta Uyterlinde nog aanwezig op de Barendrechtse basisschool ‘De Driehoek’ waarzij aan vertegenwoordigers van die school de naar haar genoemde ‘Dieta Uyertlinde prijs’ tegen pesten uitreikte.
Dieta Uyterlinde zal zaterdag 30 november gecremeerd worden. Zij is 74 jaar geworden.
(1156109)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Uyterlinde' kwam in 2007 in Nederland 51 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Uyterlinde' 39 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Uyterlinde' 42 keer voor.




Advertentie van MyHeritage.com
5
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies