Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Overlijdensadvertentie Overleden: Bonne Rauhé (08-01-2014)

 
Internet Algemeen 10-01-2014

Overleden

Bonne Rauhé
87 jaar

08-01-2014
Vroomshoop

Vroomshoopse volksschrijver



Vroomshoopse volksschrijver Bonne Rauhé overleden

VROOMSHOOP - Op de leeftijd van 87 jaar is de Vroomshoopse volksschrijver Bonne Rauhé op woensdag 8 januari overleden. Hij was al langere tijd ziek. Bonne Rauhé staat te boek als een excellent verteller en schrijver van verhalen uit de Vroomshoopse geschiedenis. Hij leverde talloze bijdragen aan het kwartaalblad van de oudheidkundige vereniging Den Ham-Vroomshoop.
Bonne Rauhé schreef afgelopen jaar nog het boek Vroomshoopse vertellingen, dat op 15 november gepresenteerd werd. In het boek zijn een aantal doorleefde verhalen te lezen, die de het leven en werken van Vroomshopers in met name de twintigste eeuw laat herleven.
In 2005 schreef Bonne Rauhé het ontroerende boek “Heinrich”, waarin de vriendschap tussen een Duitse soldaat en een Vroomshoopse jongen treffend is beschreven. De Duitse ambassadeur dr. Edmund Duckwitz schreef namens de Duitse regering een indrukwekkende reactie op dat boek van verzoening. Bonne Rauhé was medeorganisator van verschillende historische exposities over oud-Vroomshoop, zoals “Bekiek het maar” tijdens 150 jaar Vroomshoop in 2009. Bonne Rauhé stond in datzelfde jaar ook aan de wieg van de oprichting van de stichting Levend Vroomshoop, waarvan hij bestuurslid en tevens de nestor was. Vrijwel vanaf de oprichting in 1951 was Bonne Rauhé lid van het christelijk mannenkoor Vroomshoop, waar hij ook meewerkte aan jubileumuitgaven.
In Bonne Rauhé verliest Vroomshoop een markante dorpsgenoot, die op aangenaam bescheiden wijze met veel kennis en passie de geschiedenis van het kanaaldorp voor altijd heeft vastgelegd.
(1170425)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Rauhé' kwam in 2007 in Nederland 52 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Rauhé' 8 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Rauhé' 8 keer voor.



7
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies