Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Henk Elsink (24-02-2017)

 
Diversen 24-02-2017



Henk Elsink
81 jaar

20-04-193524-02-2017
EnschedeAmersfoort

cabaretier, zanger en schrijver



Henk Elsink begon in zijn kinderjaren met het maken van revues. Aanvankelijk volgde hij een opleiding tot lithograaf, maar omdat het artiestenvak aan hem trok, deed hij mee aan talentenjachten. Toen hij de eerste prijs won bij een regionale talentenjacht merkte komiek Frans Vrolijk hem op en kreeg hij zijn eerste kans. In 1956 trad hij op bij Tom Manders in revuecafé Saint-Germain-des-Prés. Daarna werkte hij mee aan televisieprogramma's als Capriolen, Schertsboek en Ad Ladin en de Wonderlamp. In het begin van de jaren zestig deed hij twee seizoenen mee in het ABC-cabaret van Wim Kan en Corry Vonk.

In 1963 werd hij eigenaar van restaurant De Koopermoolen in Amsterdam, waar hij de bezoekers vermaakte met liedjes en komische monologen. Tegelijkertijd startte hij het VARA-radioprogramma Vrij Entree waarin hij vele bekende gasten uit de theater- en televisiewereld ontving, onder wie Wim Sonneveld, Leen Jongewaard, Frans Halsema en Jenny Arean. In 1969 was de honderdste uitzending en stopte het programma. Elsink bleef tot 1974 doorgaan met zijn cabaretrestaurant.

Daarna ging Elsink het theater in met onemanshows. Enkele nummers uit deze shows haalden zelfs de hitparade: Harm met de harp (1969), De supporter (1970), Krimpen-Hong Kong (1970) en Johanna (1973). Ook een aantal conferences uit die tijd zijn tijdloos geworden (De Bom, De lift, De supporter). Registraties van deze shows werden na afloop vaak op televisie uitgezonden en bereikten steevast hoge kijkcijfers. Hij maakte negen onemanshows en een show met Liesbeth List onder de titel: Samen anders. Voor zijn shows ontving hij in 1973 een Gouden Harp (uitgereikt door de stichting Conamus). Op Harm met de harp kreeg hij vaak kritiek omdat het erg stereotiep zou zijn voor homoseksuelen.

In het televisieseizoen 1981-1982 zond de KRO vijf shows uit waarin Elsink telkens een gast ontving: Paul van Vliet, Annet Nieuwenhuijzen, Jasperina de Jong, Johnny Kraaijkamp en Christina Deutekom.
(1477805)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Elsink' kwam in 2007 in Nederland 56 keer voor.
In 1947 kwam de achternaam 'Elsink' 36 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Elsink' 5 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Elsink' 6 keer voor.



8
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies