Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Chris Roodbeen (10-04-2017)

 
Diversen 10-04-2017



Chris Roodbeen
87 jaar

10-04-2017
Woudrichem

rechtbanktekenaar



Roodbeen overleed na een kort ziekbed. De tekenaar nam sinds 1970 plaats in de rechtbank om verdachten vast te leggen voor meerdere dagbladen. Sinds 1981 was hij verbonden aan de Telegraaf.

De Woerkumer bestudeerde de afgelopen decennia de gelaatstrekken van de grootste criminelen - maar ook van onschuldig veroordeelden. Ogen, handen, zithouding, kapsel. Hij tekende het zoals hij het aantrof. En zo neutraal mogelijk. ,,Ik weet natuurlijk niet of iemand echt schuldig is. En de zaak zelf volg ik vaak slechts met een half oor", zo vertelde hij afgelopen december nog in een interview met het AD.

De Rotterdamse Kunsthal exposeerde het werk van Roodbeen vorig jaar. De tentoonstelling 'Uit het leven getekend' omvatte grote en bekende rechtszaken zoals de Heinekenontvoering en de Bende van Venlo. Recent legde hij ook nog Bart van U. vast, de moordenaar van oud-minister Els Borst.
(1493565)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Roodbeen' kwam in 2007 in Nederland 361 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Roodbeen' 121 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Roodbeen' 74 keer voor.



6
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies