Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Henri A. Termeer (12-05-2017)

 
Diversen 12-05-2017



Henri A. Termeer
71 jaar

28-02-194612-05-2017
TilburgMarblehead, Massachusetts

biotechnicus



De legendarische Nederlandse biotech-ondernemer Henri Termeer is afgelopen vrijdag op 71-jarige leeftijd onverwacht overleden. Termeer bouwde het Amerikaanse Genzyme vanaf 1983 uit tot een van de belangrijkste biotechbedrijven ter wereld. Het belang van Genzyme voor de biotech is wel vergeleken met dat van Apple voor de computerindustrie. ‘Henri is een icoon in de hele farmawereld’, zegt Dinko Valerio, oprichter en voormalig ceo van Crucell. ‘Hij heeft laten zien dat je een succesvol bedrijf kunt bouwen rond geneesmiddelen tegen zeldzame ziektes. Dat was voor zijn tijd absoluut uitgesloten. Farmabedrijven werkten alleen aan heel grote indicaties.’ De Nederlandse ondernemer was ook betrokken bij de oprichting van IntroGene, een voorloper van Crucell. ‘Hij is mijn mentor geweest in mijn transitie van wetenschapper naar zakenman’, zegt Valerio. Termeer woonde in Marblehead, niet ver van Boston. Genzyme en Termeer ontwikkelden onder meer een medicijn tegen de ziekte van Pompe, nadat bij de kinderen van een manager van Genzyme de ziekte was geconstateerd.
(1503596)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Termeer' kwam in 2007 in Nederland 491 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Termeer' 135 keer voor.



1
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies