Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Daniël (Danny) (Bidi) van Drongelen (03-06-2017)

 
Diversen 03-06-2017



Daniël (Danny) (Bidi) van Drongelen
47 jaar

08-12-196903-06-2017
MaastrichtGelsenkirchen, Duitsland

Nederlands muzikant en manager



In Memoriam: Danny ‘Bidi’ van Drongelen, de harde rock is stil vandaag
Zo 4 juni: Een kort telefoongesprek met Bidi? Dat bestond niet. Als zijn naam op de nummerherkenning verscheen, ging op het boekingskantoor waar hij naar belde de telefoon omhoog. ‘Bidi belt. Hoe lang gaat dit duren denken jullie?’, werd er dan geglimlacht.
Dan zat je een uur met hem te praten. Over alles en met genoegen. Danny ‘Bidi’ van Drongelen (47) was met zijn lange krullenbos een opvallende verschijning. Meer nog was de zaterdagmiddag overleden Tilburger een spraakwaterval.

Prater
Hij praatte over muziek natuurlijk, maar net zo goed over cultuur, filosofie en de wereldpolitiek. En dan geen slap gelul, maar goed onderbouwde verhalen.

Over het Oekraïne-referendum bijvoorbeeld. Een grote schijnvertoning, vond hij dat. En over de tweespalt in de samenleving waarover hij zich ernstig zorgen maakte. Goed, mensen werden wel eens gek van hem - en hij ging er soms met gestrekt been in - maar Bidi was door en door oprecht. Daardoor won hij mensen voor zich. Bidi, zeggen vrienden, was larger than life.

Muziekliefhebber
De Tilburger runde Bidi Bookings, een boekingskantoor voor muzikanten. Muziek krijgt hij er op jonge leeftijd met de paplepel ingegoten. Zijn ouders draaien tot in de late uurtjes Zeppelin, Sabbath en Hendrix, op zijn 12e ontdekt Bidi Iron Maiden. Vanaf dan wordt de muziek steeds harder: Motörhead, Metallica, Slayer, Florida deathmetal. ‘Goede muziek tijdens het schaken.’

Zoals zijn muzieksmaak uiteindelijk naar alle hoeken uitwaaiert, leeft hij ook in de breedte.

In jaren ’90 is hij medeoprichter van de metalstudentenvereniging in Tilburg, zanger van een trashmetalband en festivalorganisator. Hij werkt als onderzoekassistent bij de Tilburgse universiteit, schrijft (onder meer voor het Brabants Dagblad), programmeert voor de Groene Engel in Oss en studeert af als historicus.

‘Per ongeluk’ belandt hij in de muziekindustrie. Vlak voor de millenniumwisseling wordt ‘ie gevraagd voor de boekingen en promotie van de Osse band Astrosoniq (de band waar hij ook in speelde). Dat smaakt naar meer. In 2002 opent hij zijn eigen boekingskantoortje Bidi Bookings.

Geliefd
In de muziekwereld maakt hij zich geliefd omdat hij recht door zee is, geen verborgen agenda’s heeft en afspraken altijd nakomt. Precies het soort man waar festivals graag mee werken. Een levensgenieter ook. Tijdens festival Roadburn komt ‘ie om 12 uur ’s middags op de netwerkborrel binnenwandelen. Vermoeide kop van de korte nacht de avond ervoor. ‘Koffie Bidi?’ ‘Nee, doe maar een biertje’.

,,Een jaar of zeven geleden bezocht ik met hem een festival in Noorwegen”, vertelt Roadburn-directeur Walter Hoeijmakers. ,,Hoe hij daar over de tafelvoetbalavonturen van zijn ouders stond te praten, het was alsof ik de try out meemaakte van Neerlands meest vooraanstaande komiek. Zo doorspekt met humor, met liefde voor zijn ouders en het leven.”

Bidi stierf zaterdag plotseling in zijn hotelkamer, hij bezocht het Duitse Rock Hard Festival. In de wereld van harde rock en zwaar metaal is het stil vandaag.

bron: http://www.bd.nl
(1510124)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'van Drongelen' kwam in 2007 in Nederland 861 keer voor.
In 1947 kwam de achternaam 'van Drongelen' 698 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'van Drongelen' 170 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'van Drongelen' 278 keer voor.



9
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies