Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Barbara Alexandra (Sandra) Reemer (06-06-2017)

 
Diversen 06-06-2017



Barbara Alexandra (Sandra) Reemer
66 jaar

17-10-195006-06-2017
Bandung (Indonesië)Amsterdam

zangeres en presentatrice



Sandra Reemer is vandaag in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam op 66-jarige leeftijd overleden. De presentatrice en zangeres maakte een paar maanden geleden bekend dat ze borstkanker had. Ze hoopte op herstel, maar haar lichaam gaf het op.

De veelzijdige Reemer werd geboren als Barbara Alexandra in Bandoeng, Indonesië. Toen ze zeven jaar was, vluchtte ze met haar ouders naar Nederland. ,,Ik had twee jaar lang heimwee'', zei ze daarover tegen Eva Jinek in januari van dit jaar. Voor het programma Gouden Jaren (Omroep Max) reisde ze af naar haar geboorteland. ,,Indonesië is thuiskomen. Maar ik ben toch meer toerist dan iets anders.''

Na de laatste uitzending lichtte Reemer haar reisgenoten Ben Cramer, Willeke van Ammelrooy, Noraly Beyer, Johnny Rep, Carry Tefsen, Laurens van Rooyen en Penney de Jager in over haar diagnose. ,,Ik kan het gewoon niet bevatten. Sandra was zo opgewekt en positief'', vertelt Cramer tegen deze site.

Chemotherapie
De diagnose borstkanker kwam bij Reemer 'als een mokerslag aan', vertelde ze twee maanden later. Ze richtte zich volop op haar herstel en de behandeling. ,,Ik ben al bestraald en zit midden in een traject van chemotherapie. Ik voel me gelukkig erg goed, alleen af en toe een klein beetje moe. Ik hoop dat dat zo blijft, maar dat weet je niet'', klonk het toen.

Op 12 maart zette ze een persoonlijke videoboodschap online via Facebook. Daarin bedankte ze alle mensen die haar steunden nadat bekend werd dat ze ziek was. ,,Ik heb af en toe een traantje gelaten. Ik geloof heel erg dat liefde heelt. Al die liefdevolle reacties betekenen dat jullie meehelpen aan mijn helingsproces'', zei ze met een grote glimlach. Ze sloot af met een handkus.

Dutch Diva
Reemer werd als zangeres bekend met het duo Sandra & Andres. Als solozangeres deed zij in 1972,1976 en 1979 mee aan het Eurovisie Songfestival. In de jaren 80 was ze jarenlang de assistente van wijlen Jos Brink in de spelletjesshow Wedden Dat?. Daarin noemde Brink Reemer haar 'kroepoekje'.

Van 2000 tot 2005 werkte Reemer met Marga Bult en Sjoukje Smit samen als The Dutch Divas. Met het nummer From New York to L.A. bereikte het trio de Mega Top 100. Tot 2015 hield ze zich bezig met de Sandra Reemer Foundation, waarmee ze kinderen in ontwikkelingslanden steunde om scholing te krijgen.
bron: www.ad.nl
(1510579)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Reemer' komt in 2007 in Nederland 138 keer voor. (Bron: Mertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)


8
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies