Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Kees Sorgdrager (01-08-2017)

 
Diversen 01-08-2017



Kees Sorgdrager
80 jaar

06-08-193601-08-2017
HaarlemAmsterdam

journalist en presentator



Sorgdrager ging naar de hbs en studeerde enige tijd medicijnen. Hij rondde dit niet af en begon een journalistieke carrière bij het Haarlems Dagblad. In 1967 ging hij bij de televisie werken, waar hij een kunstprogramma produceerde, maar al snel aan de slag ging bij de parlementaire verslaggeving van onder meer Den Haag Vandaag. Hij was redacteur en jarenlang een van de presentatoren. Hij werd er bekend van enkele grote actualiteiten die hij versloeg, waaronder het Watergateschandaal en de RSV-affaire.

In 1986 verliet hij het programma na een conflict met Ferry Mingelen. Vanaf 1989 was hij vaste medewerker bij het radioprogramma Met het Oog op Morgen en hij maakte enige tijd een wekelijkse column voor OVT. Hij was regelmatig te gast bij diverse actualiteitenprogramma's om de politiek te duiden. In 1996 ging Sorgdrager met vervroegde uittreding. In 2002 publiceerde hij een verzameling columns onder de titel "De bolhoed van Piet de Jong".
(1528774)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Sorgdrager' komt in 2007 in Nederland 76 keer voor. (Bron: Mertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)


4
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies