Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Arnold (Nol) Hendriks (21-10-2017)

 
Diversen 21-10-2017



Arnold (Nol) Hendriks
80 jaar

15-05-193721-10-2017
Renkum

ondernemer en sportbestuurder



Met zijn ouders verhuisde Hendriks in de Tweede Wereldoorlog naar Limburg, waar zijn vader in de Oranje Nassaumijn I in Heerlen werkte. Na verschillende banen te hebben gehad, onder andere als mijnwerker op de Oranje Nassaumijn I in Heerlen en op de Oranje Nassaumijn III te Heerlerheide, stortte hij zich vanaf 1961 op de textielhandel. In de zeventiger jaren zakte deze handel echter grotendeels in, waardoor hij en zijn gezin enkele jaren op de rand van faillissement balanceerden, maar met (financiële) hulp van toenmalige vriend en zakenrelatie Hein Prins wist hij het hoofd boven water te houden. Hij kocht dumppartijen op, die hij vervolgens goedkoop op de markt bracht in een voor Nederland nieuw concept: de Cash-and-Carry. Met deze handel werd Hendriks multimiljonair. Onder de namen Hendriks Textiel en Hendriks Mode opende hij verschillende winkels in Limburg en België. De hoofdvestiging met lunchroom werd gevestigd aan de Schelsberg te Heerlen.

Hendriks raakte in 1981 betrokken bij de voetbalclub Roda JC. Hij financierde de komst van diverse spelers, was bestuurslid technische zaken en lid van de raad van commissarissen van de club. Naast het leveren van financiële middelen, scoutte hij ook zelf voetballers voor de club. Mede dankzij Hendriks groeide Roda JC vanaf 1989 uit tot een vaste subtopper in de Eredivisie. In 2006 trok hij zich terug als bestuurslid en geldschieter, omdat hij vond dat hij te veel rekening moest houden met de raad van commissarissen en andere bestuursleden. Toen de club in 2009 in sportieve en financiële problemen kwam, was er sprake van een mogelijke terugkeer van Hendriks bij Roda JC, maar vanwege een moeizame relatie met directeur sportzaken Martin van Geel zag hij er uiteindelijk van af.
Op 18 mei 2016 was er een documentaire over Hendriks te zien op Fox Sports Eredivisie, genaamd Pecunia Non Olet, over zijn rol als ondernemer en financiële kracht achter Roda JC.
(1554793)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Hendriks' kwam in 2007 in Nederland 29.492 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Hendriks' 5.634 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Hendriks' 7.328 keer voor.



3
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies