Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Ludovicus Bernardus Maria (Loet) Mennes (15-02-2018)

 
Diversen 15-02-2018



Ludovicus Bernardus Maria (Loet) Mennes
83 jaar

05-07-193415-02-2018

ontwikkelingseconoom



Mennes studeerde economie in Rotterdam en promoveerde daar eind 1972 op Planning economic integration among developing countries. Vanaf 1 juli 1972 was hij lector ontwikkelingsprogrammering aan de Nederlandse Economische Hogeschool en in 1977 werd hij daar benoemd tot hoogleraar. Daarna werd hij directeur van het Nederlands Economisch Instituut waar hij al eerder werkzaam was. Vanaf 1988 was Mennes algemeen directeur van de Financieringsmaatschappij Ontwikkelingslanden (FOM); in die functie adviseerde hij onder andere ook de minister van Ontwikkelingssamenwerking. In 1989 werd hij benoemd tot hoogleraar Internationale economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

In 1986 bracht een commissie onder zijn voorzitterschap voor het CDA een rapport uit onder de titel Wereldeconomie en ontwikkeling. Een christen-democratische bijdrage aan het denken over ontwikkelingssamenwerking en in 2001, ook voor het CDA onder zijn voorzitterschap, verscheen Ontwikkelingssamenwerking in de eenentwintigste eeuw. Daarnaast mederedigeerde hij verscheidene internationale handboeken over ontwikkelingssamenwerking. Hij co-redigeerde de feestbundel International trade and global development in 1991 voor Jagdish Bhagwati. Hij was tevens lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken en van de Sociaal-Economische Raad.
(1600375)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Mennes' kwam in 2007 in Nederland 317 keer voor.
In 1947 kwam de achternaam 'Mennes' 244 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Mennes' 73 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Mennes' 52 keer voor.



1
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies