Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Jan Zeeman (02-06-2020)

 
Diversen 02-06-2020



Jan Zeeman
78 jaar

00-00-194202-06-2020
VelzenLage Mierde

ondernemer



Hij was oprichter, grootaandeelhouder en CEO van textiel supermarktketen Zeeman.

Carrière
Zeeman opende in 1967 zijn eerste textielwinkel in Alphen aan den Rijn . Hij werkte met de formule van goed textiel voor een lage prijs; gericht op basiskleding. Het bleek een succesvolle formule. Hij verkocht elk jaar 3,5 miljoen onderbroeken. Hij noemde zijn winkels 'textielsupermarkten'. In 1980 werd Zeeman de grootste na overname van 160 winkels van textielhandelaar Loek Brons. In de jaren 90 opende Zeeman winkels in België en Duitsland . Toen hij met pensioen ging, had de textielsupermarkt 1250 winkels. In 1999 ging Zeeman met pensioen als CEO van het familiebedrijf. Hij bleef echter in de textielsector werken. Hij huisvestte al zijn bedrijven in “Verenigde Ondernemingen Zeeman”; kortweg VOZee verwijzend naar de Nederlandse VOCtijdperk. Het achtkoppige bestuur bestond uit Jan Zeeman, zijn drie zonen en vier niet-familieleden. Tot 2014 was hij ook lid van de Raad van Commissarissen van de Zeeman Groep.

In 1999 werd het winkelpand verkocht en teruggehuurd door de vennootschap. Met het geld richtte Zeeman de investeringsmaatschappij Navitas op, die investeert in veel Nederlandse bedrijven en instellingen zoals Beter Bed en BinckBank , ouderenzorg en kinderopvang. Hij richtte ook het vastgoedfonds “Groen” op en was eigenaar van winkelcentrum Eemplein in Amersfoort .

De Zeeman Groep had vanaf mei 2020 bijna 1300 winkels in zeven Europese landen, waaronder Spanje en Frankrijk . In de afgelopen jaren zijn meer dan 30 van de 500 Nederlandse textielsupermarkten gesloten, terwijl in Zuid-Europa filialen zijn geopend.
(1806062)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Zeeman' kwam in 2007 in Nederland 1.781 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Zeeman' 501 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Zeeman' 391 keer voor.



2
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies