Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Godefridus Adrianus Quirinus (Frits) Niessen (23-10-2020)

 
Diversen 23-10-2020



Godefridus Adrianus Quirinus (Frits) Niessen
84 jaar

16-09-193623-10-2020
RaamsdonkRaamsdonkveer

Politicus (PvdA), kamerlid



(bron: Wikipedia)
Hij was namens de Partij van de Arbeid lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Niessen was woordvoerder binnenlands bestuur, cultuur en onderwijs. Hij werd gezien als een invloedrijk Kamerlid, onder andere bij benoemingen van burgemeesters.

Loopbaan
Niessen volgde een opleiding aan de Katholieke Leergangen in Tilburg. Hiervoor volgde hij een opleiding aan de Katholieke Pedagogische Academie te Dongen. Na deze opleidingen werkte hij als onderwijzer op een lagere school in Raamsdonksveer. Dit deed hij vijf jaar. Zijn carrière in het onderwijs vervolgde hij als docent Nederlands aan de katholieke academie waar hij in zijn eigen studiejaren een opleiding had gevolgd. Hier werkte hij zeventien jaar, in een periode van 1963 tot 1980. Naast dit werk was hij hoofdredactielid van vele tijdschriften en kranten, waaronder Ons Erfdeel. Ook was hij voorzitter van diverse bedrijven, waaronder Het Zuidelijke Toneel, een groot Nederlands theatergezelschap en de Openbare Bibliotheek te Raamsdonk.

Op 7 oktober 1977 maakte Niessen zijn politiek debuut in de Tweede Kamer. Toen bleek dat de PvdA niet in het kabinet kwam, maakte hij begin januari 1978 samen met anderen plaats voor enkele oud-ministers.[1] In 1980 kwam hij opnieuw in de Kamer, als opvolger van Jan Pronk. Hij was vervolgens Kamerlid tot 1994. Niessen was lid van het fractiebestuur van de PvdA in de Tweede Kamer omstreeks juni 1986 en ook nog in 1989. Hij hield zich in de Kamer vooral bezig met onderwijs, cultuur en binnenlandse zaken.
(1835924)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Niessen' kwam in 2007 in Nederland minder dan 5 keer voor.
In 1947 kwam de achternaam 'Niessen' 1.196 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Niessen' 288 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Niessen' 609 keer voor.



7
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies