Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Johan Verschuuren (21-01-2021)

 
Diversen 21-01-2021



Johan Verschuuren
76 jaar

13-08-193521-01-2021
Aarle-Rixtel

weerpresentator



Biografie (bron: Wikipedia)
Sinds 1 maart 1982 was Verschuuren dagelijks als weerman te horen op Omroep Brabant Radio. Iedere dag om kwart over negen liet Verschuuren het Noord-Brabantse weerbericht horen. Kenmerkend voor zijn weerpraatje was zijn typische Oost-Brabantse intonatie en de opening met de woorden 'goeie morrege'.

Naast presentator van het weer was Verschuuren verzamelaar en bedenker van allerlei weerspreuken. Van zijn hand verschenen de boekjes Weerspreuken (1980), Het weer en de kalender volgens eeuwenoude spreuken (1989) en De weerkalender volgens eeuwenoude spreuken (2000) met zegswijzen over weersverschijnselen en -omstandigheden.

Hij verloor beide zonen: op zesjarige leeftijd een zoon door een nieraandoening, de ander op 42-jarige leeftijd aan botkanker.

Op 17 augustus 2007 werd Johan Verschuuren tijdens zijn weerpraatje getroffen door een lichte TIA. Op 1 oktober 2007 hervatte Verschuuren zijn dagelijkse weerpraatjes.

Vanaf 1 september 2008 was hij alleen nog maar te beluisteren in het weekend. Op werkdagen werd het weerpraatje sindsdien verzorgd door Meteo Consult.

Op 4 september 2011 verzorgde Verschuuren zijn laatste weerpraatje waarna hij definitief afscheid nam tijdens een speciale aflevering van het radioprogramma Lekker Geen Wekker. Uit handen van de commissaris van de Koningin Wim van de Donk ontving hij de erepenning van Noord-Brabant. Burgemeester Ubachs van de gemeente Laarbeek benoemde hem tot ereburger.
(1859848)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Verschuuren' kwam in 2007 in Nederland 811 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Verschuuren' 162 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Verschuuren' 284 keer voor.



0
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies