Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Albertus (Bert) Schreuder (30-01-2021)

 
Diversen 30-01-2021



Albertus (Bert) Schreuder
91 jaar

04-05-192930-01-2021
ApeldoornAmersfoort

oud-burgemeester (PvdA)



(bron: AD.nl)
Oud burgemeester Bert Schreuder op 91-jarige leeftijd overleden
Oud-burgemeester van Amersfoort Albertus (Bert) Schreuder is afgelopen zaterdag op 91-jarige leeftijd overleden. De familie heeft dit donderdag bekend gemaakt. Schreuder was van 1982 tot 1994 burgemeester van Amersfoort.

„Met enige regelmaat kwam ik de oud-burgemeester tegen bij het winkelen. Dit leidde altijd tot een gesprekje. Vragen hoe het ging. En telkens gaf hij blijk van zijn betrokkenheid bij de stad. Hij voelde zich nog enorm verbonden met Amersfoort”, reageert de huidige burgemeester Lucas Bolsius.

Schreuder begon zijn ambtelijke loopbaan in zijn geboorteplaats Apeldoorn, vervolgens was hij werkzaam op de secretarie van de gemeente Hillegom. In 1963 werd hij, op 34-jarige leeftijd, benoemd tot burgemeester van Puttershoek. In 1971 werd hij burgemeester van Gorinchem.

Verdriet
Verder was Schreuder ook voorzitter van het Streekziekenhuis Gorinchem, lid van het dagelijks bestuur van de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid, voorzitter van de vereniging van burgemeesters in Zuid-Holland en penningmeester voor het Genootschap voor Burgemeesters. In 1988 werd hij benoemd tot ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Burgemeester Schreuder was gehuwd, had twee kinderen en vijf kleinkinderen. „Wij leven mee met het verdriet van hen en alle anderen die hem liefhebben”, aldus de gemeente Amersfoort.

De stadsvlag van Amersfoort hangt komende zaterdag halfstok bij het stadhuis. Er is een online condoleanceregister beschikbaar dat later aan de familie overhandigd zal worden.

(1863769)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Schreuder' kwam in 2007 in Nederland 4.408 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Schreuder' 1.115 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Schreuder' 1.069 keer voor.



1
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies