Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Eric Balemans (02-07-2021)

 
Diversen 02-07-2021



Eric Balemans
59 jaar

17-11-196102-07-2021
SittardWijk bij Duurstede

politicus (VVD)



Carrière (bron: Wikipedia)
Van 1986 tot 1987 was Balemans landelijk voorzitter van de JOVD. Hij werkte als consultant voor defensie en buitenlands beleid van het Institute for Foreign Policy Analysis (IFPA). Daarnaast was hij ook voorzitter van de VVD-afdeling Utrecht.

Hij was van 1998 tot 2002 en van 2003 tot 2006 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Hij was woordvoerder van onderwijs en hield zich in de Kamer verder onder meer bezig met grotestedenbeleid. Hij was lid van de vaste Tweede Kamercommissies:

Defensie
Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Rijksuitgaven
Binnenlandse Zaken (grotestedenbeleid)
Europese Zaken
Balemans was na zijn Kamerlidmaatschap senior manager bij Ernst & Young te Utrecht. Van maart 2007 tot juni 2014 was hij Statenlid in de Provinciale Staten van Utrecht. Vanaf maart 2011 was hij tevens plaatsvervangend voorzitter van Provinciale Staten.

Van 22 april 2014 tot 26 april 2018 was Balemans wethouder en eerste locoburgemeester in de gemeente Stichtse Vecht en belast met de portefeuilles Financiën, Belastingen, Openbare Ruimte, Integrale Handhaving, Verkeer & Mobiliteit, Cultuur en Regionale Samenwerking. Vanaf januari 2020 was hij wethouder en eerste locoburgemeester in de gemeente Wijk bij Duurstede. Hij was verantwoordelijk voor de portefeuilles Economische Zaken, Verkeer en Vervoer, Woningbouw, Sociaal Domein (Participatie, Armoedebestrijding en Schuldhulpverlening), Sport en Grondzaken.

Balemans heeft vele nevenfuncties vervuld binnen het onderwijsveld en bij theater- en cultuurinstellingen. Zo was hij ambassadeur van het Centraal Museum in Utrecht en voorzitter van het bestuur van het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs VO Zuid-Utrecht. Daarnaast was hij bestuurslid van de Nederlandse alumnivereniging IVLP van het US State Department.
(1906608)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Balemans' kwam in 2007 in Nederland 485 keer voor.
In 1947 kwam de achternaam 'Balemans' 354 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Balemans' 137 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Balemans' 161 keer voor.



2
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies