Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Frans Jacob Albert (Baron) van Verschuer (21-06-2022)

 
Diversen 21-06-2022



Frans Jacob Albert (Baron) van Verschuer
64 jaar

11-11-195721-06-2022
BeesdBeesd



(bron: AD.nl)
De baron, voluit Frans Jacob Albert baron van Verschuer, werd op 11 november 1957 geboren in Beesd en volgde een landbouwopleiding in Engeland.

Hij werkte sinds 1982 op het landgoed en was gehuwd met Nathalie barones van Verschuer-des Tombe. Het echtpaar heeft drie kinderen, een zoon en twee dochters.

Geschiedenis gaat terug tot 1129
De geschiedenis van het circa duizend hectare grote landgoed gaat terug tot 1129. Toen werd een Norbertijner abdij gesticht op de plek waar nu Huis Mariënwaerdt staat. De Heerlijkheid omvat drie landhuizen, 17 boerderijen, 27 rijksmonumenten, horeca, een landgoedwinkel en bossen, boomgaarden en weilanden.

Op het landgoed werken ruim 150 medewerkers. Mariënwaerdt is sinds 1734 in handen van de Van Verschuers. De baron was de negende generatie van de beheerdersfamilie.

Serie over Mariënwaerdt
Vorig jaar nog was bij omroep MAX de serie In het hart van ons landgoed te zien. Die gaf een inkijkje in de dagelijkse gang van zaken bij de baron en barones, hun kinderen en verdere familieleden.

In 2014 overleed de vader van de baron, Otto van Verschuer: in 2016 overleed zijn moeder Catharina van Verschuer-van Sminia.
(1984037)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'van Verschuer' kwam in 2007 in Nederland 33 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'van Verschuer' 8 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'van Verschuer' 13 keer voor.



3
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies