Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Grietje Post (29-05-2023)

 
AD Rivierenland 31-05-2023



Grietje Post
85 jaar

05-01-193829-05-2023
WerkendamWerkendam

Bekend van Man bijt hond op tv



(bron: Wikipedia) Haar eenvoudige levensstijl en haar liefde voor haar katten en het Koningshuis maakten haar in korte tijd een geliefd personage in het dagelijkse tv-programma. In Werkendam beheerde zij de Oudheidskamer, een mini-museum met diverse objecten uit vroegere tijden.

Grietje Post is in 1938 geboren in Werkendam. Ze is een nakomertje in het gezin Post en heeft twee oudere broers, Klaas en Hugo. Ze doet haar werkzame leven klusjes voor de mensen in het dorp. Na het overlijden van de rest van het gezin blijft Grietje wonen in het ouderlijk huis met haar 27 katten. Ze bestiert de Oudheidskamer in het dorp; een verzameling historische curiosa en Koningshuisparafernalia en kan daar honderduit over vertellen. In 2012 komt het programma Man bijt hond op haar pad. Door haar aimabele, attente en pientere voorkomen wordt ze al snel populair en krijgt een eigen serie in het programma. Omdat Grietje het dorp Werkendam vrijwel nooit verlaat en daardoor veel moderne ontwikkelingen heeft gemist gaat ze in het programma het leven buiten het dorp verkennen in de rubriek 'Het moderne leven door de ogen van Grietje Post'. Ze komt in heel Nederland en bezoekt bijvoorbeeld de kroning van Willem-Alexander in Amsterdam, maar ook gewone zaken zoals een elektronicawinkel, een sushi-restaurant en krijgt een schoonheidsbehandeling in een beautysalon. Ook gaat ze voor het eerst vliegen. Ze wordt al snel omarmd door de kijkers van Man bijt hond en wordt op 75-jarige leeftijd alsnog een Bekende Nederlander. Grietje neemt zelfs een videoclip en zelf geschreven liedje op met VOF De Kunst. Later gaat ze in de serie Grietje's Klooster haar grote wens vervullen om nog eens in een klooster te verblijven, een meisjesdroom. Maar dat valt tegen, want ze mist haar katten verschrikkelijk. Vooral Mooie Rooie die ernstig ziek is en bij een buurvrouw logeert. Later zal Grietje nog regelmatig opduiken in Man bijt hond en schuift ze zelfs aan in de talkshow De Wereld Draait Door, waar ze kritische vragen van Matthijs van Nieuwkerk op haar geheel eigen wijze pareert. Ook heeft ze nog korte tijd een brievenrubriek genaamd Grietje's Post bij Man bijt hond op SBS6. De laatste jaren heeft ze haar televisiecarrière op een laag pitje gezet.

Omdat zij het dorp Werkendam vrijwel nooit verliet noemde Post alle medemensen Werkendammers. Ze werd dan ook bekend met haar uitspraak 'Hallo Werkendammers'. Ze woonde haar hele leven in de Langesteeg.

In Man bijt hond op SBS6 had zij sinds oktober 2019 haar eigen brievenrubriek Grietjes Post. Hierin beantwoordde zij vragen van kijkers met allerhande problemen. Post overleed na een kort ziekbed op 85-jarige leeftijd.
(2082318)
Aanvraag Express Scan


Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Post' kwam in 2007 in Nederland 13.622 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Post' 3.262 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Post' 2.850 keer voor.



1
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies