Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Overlijdensadvertentie Overleden: Benno van Lier (15-07-2013)

 
Internet Algemeen 15-07-2013

Overleden

Benno van Lier
17 jaar

15-07-2013
Nideggen (D)



Harderwijkse jongen overlijdt na val in ravijn

HARDERWIJK - In het Duitse plaatsje Nideggen is zondag de 17-jarige Benno van Lier uit Harderwijk om het leven gekomen. Een val van tien meter werd de Harderwijker tiener fataal.

Van Lier was met vier scouting-vrienden vakantie aan het vieren in Duitsland. De vijf jongens verbleven op een camping in Heimbach, vlakbij Keulen, zo meldt het Duitse dagblad Wochen Spiegel. Van Lier en zijn vrienden vertrokken zondag op de fiets richting het nabijgelegen Nideggen om te abseilen. Tijdens het abseilen is de haak van Van Lier losgeraakt en is hij tien meter naar beneden gevallen. Hulpverleners hebben de Harderwijker nog geprobeerd te reanimeren, maar zonder succes. Zijn vier vrienden zijn opgevangen door slachtofferhulp.

Van Lier was lid van scoutingvereniging Ragay Redoz in Harderwijk. Komende vrijdag zou hij met andere scouts op zomerkamp gaan. Het bestuur heeft echter besloten de trip te schrappen in verband met het overlijden van Van Lier. "We zijn zeer ontdaan", zegt Cees Versluis, voorzitter van Ragay Redoz.

De 17- Harderwijker was verder leerling van het christelijk college Nassau Veluwe in zijn woonplaats. "We hebben onze leerlingen nog niet op de hoogte gesteld van het overlijden van Van Lier", vertelt rector Elly Bakker. "Reden hierachter is dat zijn dood nog niet via de officiele weg bekend is gemaakt. Pas als het bestuur van de school officieel op de hoogte is gesteld, vertellen we het de leerlingen en wordt er een stilteruimte ingericht."
(1114585)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'van Lier' kwam in 2007 in Nederland 2.477 keer voor.
In 1947 kwam de achternaam 'van Lier' 1.798 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'van Lier' 480 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'van Lier' 676 keer voor.



9
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies