Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Bert Trautmann (19-07-2013)

 
Diversen 19-07-2013



Bert Trautmann
89 jaar

19-07-2013
La Llosa (Sp)



Legende Bert Trautmann overleden

Als Duits soldaat onderscheiden worden met het IJzeren Kruis voor acties in de Sovjetunie, als krijgsgevangene in Engeland belanden en als doelman van Manchester City de FA Cup winnen; het is de bizarre route die werd afgelegd door Bert Trautmann.

De voetballegende overleed vrijdagmorgen op 89-jarige leeftijd in zijn Spaanse woonplaats La Llosa.

Trautmann speelde 545 wedstrijden voor Manchester City, maar wordt vooral herinnerd door zijn optreden in de Cupfinal van 1956, waarin Birmingham City met 3-1 werd verslagen. De Duitse sluitpost speelde het laatste kwartier met een gebroken nekwervel.

Trautmann werd in 1944 in Frankrijk gevangengenomen door de Engelsen. In Engeland kwam hij in het doel te staan bij de amateurs van St.Helens Town. In 1949 werd hij ingelijfd door Manchester City, ondanks de protesten van veel supporters - de herinneringen aan de oorlog waren nog vers.

Trautmann werd uiteindelijk volledig geaccepteerd. In 1956, het jaar waarin hij de FA Cup won, werd hij als eerste niet-Engelsman uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

Spelen voor de nationale ploeg van West-Duitsland zat er niet in; daarvoor werden in die tijd alleen spelers geselecteerd die voor een West-Duitse club uitkwamen. Toen West-Duitsland in 1954 in Zwitserland wereldkampioen werd, was Trautmann daar wel bij betrokken. Hij was tolk voor Die Mannschaft.
(1115322)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Trautmann' kwam in 2007 in Nederland 23 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Trautmann' 4 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Trautmann' 6 keer voor.



3
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies