Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Salustiano Sanchez-Blazquez (13-09-2013)

 
Diversen 13-09-2013



Salustiano Sanchez-Blazquez
112 jaar

13-09-2013
Grand Island

oudste man



Oudste man ter wereld (112) overleden

Salustiano Sanchez-Blazquez, die volgens Guinness World Records de oudste man ter wereld was, is overleden op 112-jarige leeftijd.

Een woordvoerder van Guinness meldt dat Sanchez-Blazquez vrijdag overleed in een verzorgingstehuis in Grand Island, in de Amerikaanse staat New York.

Sanchez-Blazquez werd officieel de oudste man ter wereld toen de Japanner Jiroemon Kimura in juni overleed op 116-jarige leeftijd. Salustiano Sanchez-Blazquez gold overigens niet als de oudste persoon ter wereld: dat is de Japanse vrouw Misao Okawa, die 115-jaar oud is.
De man werd op 8 juni 1901 geboren in het Spaanse dorpje El Tejado de Bejar. Op 17-jarige leeftijd vertrok hij naar Cuba en in 1920 naar de Verenigde Staten, waar hij in Kentucky als mijnwerker aan de slag ging. Later vertrok hij naar New York.
De New Yorker had twee kinderen, zeven kleinkinderen, vijftien achterkleinkinderen en vijf achter-achterkleinkinderen. Hij wordt als oudste man opgevolgd door de 111-jaar oude Italiaan Arturo Licata.
(1130961)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Sanchez-Blazquez' kwam in 2007 in Nederland niet voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Sanchez-Blazquez' 1 keer voor.



0
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies