Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: D. Hooijer (25-09-2013)

 
Diversen 25-09-2013



D. Hooijer

25-09-2013

schrijfster



D. Hooijer overleden

Uitgeverij Van Oorschot maakt, bij monde van directeur-uitgever Wouter van Oorschot, op haar website het overlijden van D. Hooijer (op woensdag 25 september jongstleden) bekend. Hooijer was de schrijfster van verhalenbundels die enig succes hadden. In 2008 maakte zij de sprong naar een groot publiek. Voor Sleur is een roofdier won ze de Libris Literatuur Prijs. Van Oorschot begint zijn in memoriam zo:

De onvergelijkelijke D. Hooijer is afgelopen woensdag 25 september overleden. Begin april dit jaar stuurde ze ons uit het niets de oerversie vanBerichten van een zakenman, die ik meteen las omdat een nieuwe Hooijer bij verrassing voor mij een dubbele verrassing is, voortaan wás, verdorie... Het heette nog De kattenhond. Kort daarop meldde ik haar mijn enthousiasme met een paar kritische noten, waarop zij op voor haar zo karakteristieke wijze als volgt reageerde:
[...]
dank voor je reactie waar ik heel blij mee ben.(bis)
Ik zal kort en zakelijk antwoorden.
1. Ja ik vond het boek te kort, ja ik wil dolgraag het eind uitbreiden. Maar ik ben bang dat ik ga janken als de hond doodgaat.
2. Zelf had ik de stukjes tussen haakjes waar Peter negatiever wordt, willen uitbreiden. Als ik dat doe dan krijg je meer Peter.
Ik dacht echter wel dat hij gelijkmatig was. Maar ook hij met zijn verkapte opdracht tot moord is een mens.
3. Ik stel voor dat ik doorschrijf vanaf het eind. Wat het wordt is nog niet zeker. Dus daarom jouw inzichten erbij zou ik moeten doen voor mijn opvoeding.
4. Langskomen, ja zou leuk zijn. Het mooiste geluid hier is de wind door de kale takken. Binnenkort is er blad, kunnen we naar het bos. Zoiets?
haast is er nergens,
nogmaals dank,
veel goeds,
[...]
(1135949)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Hooijer' kwam in 2007 in Nederland 1.348 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Hooijer' 400 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Hooijer' 291 keer voor.



9
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies