Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Ancilla Blijlevens (23-10-2013)

 
Diversen 23-10-2013



Ancilla Blijlevens
89 jaar

23-10-2013

wethouder en locoburgemeester



Oud-Niedorper zuster Ancilla Blijlevens overleden

NIEDORP - Zuster Ancilla Blijlevens is woensdagmorgen rond acht uur op 89-jarige leeftijd overleden in het tehuis voor religieuzen Witven in het Brabantse Someren. Zuster Blijlevens was van 1970-1984 lid van de gemeenteraad van Niedorp, was enige tijd wethouder en locoburgemeester en woonde veertig jaar lang in het klooster van Nieuwe Niedorp.

Ze maakte deel uit van de Orde van Clarissen. Op haar 24e ging zij het klooster in. Het leven daar zou ze later omchrijven als streng, met weinig contact naar de buitenwereld. Via Limburg en Hengelo kwam ze in het klooster van Nieuwe Niedorp terecht. Daar werd zij 'buitenzuster', die tot taak had de deur open te doen als er bezoekers waren. De meeste andere zusters bleven namelijk van die buitenwereld afgeschermd, behalve als er verkiezingen waren en er massaal op de KVP gestemd moest worden.

De contacten met de Niedorper gemeenschap werden intensiever en tenslotte werd ze gevraagd als kandidaat voor de gemeenteraad. ,,Het leek misschien vreemd'', vertelde ze tien jaar geleden in een interview met deze krant, ,,een non in de politiek. Maar toch ligt het in elkaars verlengde. In beide functies ben je in dienst van anderen, van de gemeenschap. Maar mijn habijt ging uit als ik naar het gemeentehuis ging. Daar droeg ik gewone burgerkleding. Als non mag je anders gekleed gaan, als wethouder moet je met alle mensen kunnen opschieten.''

In 1984 stapte ze uit de politiek. Ze bleef wonen in het klooster van Nieuwe Niedorp, ook nadat dit in 1989 leeg kwam te staan doordat de andere zusters vertrokken. In 1999 moest ook zuster Blijlevens er uit en vertrok ze naar het tehuis in Someren.

De uitvaart van de zuster is komende maandag. Eerst in Someren, waarna om drie uur de uitvaartmis is in de kloosterkerk aan het Paadje. Aansluitend volgt de teraardebestelling op de katholieke begraafplaats.
(1143947)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Blijlevens' kwam in 2007 in Nederland 216 keer voor.
In 1947 kwam de achternaam 'Blijlevens' 141 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Blijlevens' 33 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Blijlevens' 80 keer voor.



4
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies