Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Overlijdensadvertentie Overleden: Frans van Hooff (28-11-2013)

 
Internet Algemeen 04-12-2013

Overleden

Frans van Hooff
86 jaar

28-11-2013



Berbke van Hooff overleden

LEENDERSTRIJP – Op 86-jarige leeftijd is afgelopen donderdag de Strijper oud-kastelein Frans van Hooff overleden. Zijn crematie vond vandaag (dinsdag, red.) plaats in Heeze.

Van Hooff stond algemeen bekend als Berbke, een bijnaam die hij dankte aan zijn in Nederweert geboren moeder Maria Barbara (Berb) Gubbels 1897-1957. Zij was in 1926 met de Strijper bierhuishouder Jan van Hooff 1868-1936 getrouwd, bij wie zij voordien huishoudster was. Jan van Hooff had in 1916 zijn eerste cafévergunning ontvangen. Hij had de tijd mee, want tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) lagen op Strijp nogal wat Nederlandse soldaten die de grens met België (waar Duitsland was binnengevallen) in het vizier moesten houden. Van Hooff doopte later zijn café De Hospes, dat nu dus bijna aan zijn 100-jarig bestaan toe is. Frans van Hooff nam de herberg (tevens onderkomen van het Strijper gilde Sint Jan Baptista) over van zijn moeder en gaf op zijn beurt de tapkraan alweer jaren geleden over aan zijn enige zoon Ben. Frans trouwde in 1957 met Mien Vrijsen uit Heeze. Zij is op weg naar haar 90ste verjaardag.

Frans van Hooff was als dienstplichtige een van de laatste nog levende Leendse Indiëgangers. Hij voetbalde jaren in het eerste elftal van DOSL en droeg ook enkele jaren het geelzwarte shirt in het eerste van De Valk in Valkenswaard. Als kastelein wist hij zich ook in het biljartspel te bekwamen. Om individueel aan regionale en zelfs landelijke wedstrijden mee te kunnen doen, sloot hij zich aan bij NAS in Valkenswaard.
(1157374)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'van Hooff' kwam in 2007 in Nederland 1.445 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'van Hooff' 221 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'van Hooff' 383 keer voor.



2
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies