Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Overlijdensadvertentie Overleden: Jaap Walinga (03-12-2013)

 
Internet Algemeen 02-12-2013

Overleden

Jaap Walinga
74 jaar

03-12-2013



Groot verhalenverteller uit Waalre overleden

WAALRE - Jaap Walinga zat liever met z'n neus in de Waalrese geschiedenis dan tussen de inwoners. Niet dat hij mensen niet mocht, hij was juist een aimabele man en een fijne verteller, zegt Lambert Jansen van heemkundekring Waalres Erfgoed. "Maar hij was liever met geschiedenis bezig."

Walinga (74) overleed dinsdag 3 december, een maand na het mailtje aan zijn vrienden van Waalres Erfgoed waarin hij ze vertelde dat hij ernstig ziek bleek te zijn. 'Het ga jullie goed', sloot hij af.

Inspirator

Jansen omschrijft de geschiedkundige allesweter als een echte wetenschapper. Walinga - getrouwd, vader van vier kinderen en opa van acht kleinkinderen - was gepromoveerd en werkte als natuurkundige bij Philips. In 1988, een jaar na de oprichting, raakte hij betrokken bij Waalres Erfgoed. Het werd geen hobby voor de verloren uurtjes. Walinga werd volgens Jansen 'de grote inspirator en animator'. Hij schreef vorig jaar alle tien de geschiedenisboekjes over verschillende Waalrese onderwerpen vanwege het 25-jarig jubileum van de club. "Hij wist wat mensen wilden weten. Bij lezingen waren ze altijd enthousiast. " Als Walinga de avond vol praatte was het een stuk drukker dan wanneer een ander aan het woord was. "Het is voor ons een groot verlies", zegt Jansen. "Jaap heeft de basis gelegd. Als meeschrijver aan boeken en initiatiefnemer. Gelukkig is er al veel over Waalre vastgelegd."
(1158171)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Walinga' kwam in 2007 in Nederland 378 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Walinga' 77 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Walinga' 84 keer voor.



4
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies