Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Overlijdensadvertentie Overleden: Hennie Gerritsen (02-01-2014)

 
Internet Algemeen 06-01-2014

Overleden

Hennie Gerritsen
78 jaar

02-01-2014



Hennie Gerritsen overleden

ALMELO - Hennie Gerritsen is afgelopen donderdag op 78-jarige leeftijd overleden. De Almeloër was meer dan veertig jaar actief in het Sluitersveld onder meer als buurtwerker en directeur van wijkcentrum de Trefhoek.

Gerritsen kwam eind jaren vijftig vanuit Enschede voor een stage naar het Sluitersveld. In 1961 werd hij jeugdleider en buurtwerker bij de Stichting Jeugd en Wijkcentrum de Trefhoek. Na een aantal jaren werd hij directeur. De Trefhoek groeide uit tot een multifunctioneel wijkcentrum met onder meer twee sportzalen en veertien ruimtes. “Ik voel het als een voorrecht dat ik in het Sluitersveld terecht ben gekomen en zoveel heb mogen opbouwen”, zei hij eerder in een interview met deze krant. Ik heb een prachtig leven gehad.”

Veel verdiensten
Gerritsen heeft veel verdiensten voor de wijk. Hierbij een kleine greep van enkele activiteiten van hem voor de wijk.
In de jaren zeventig startte hij een actie om te komen tot een wijkcommissie voor het Sluitersveld. Naast de wijkcommissie kwam er een werkgroep Wonen, Woonomgeving en Samen Wonen.
In 1980 zette hij zich in voor de dreigende sloop van de Linkerbrug, een honderd jaar oude voetbrug die tot de industriële archeologie werd gerekend. Gerritsen startte een actie tot behoud van dit Rijskmonument. Dit resulteerde in het behoud en de restauratie van de brug.
Het Waterschap Regge en Dinkel vond hij desgevraagd bereid het Banisgemaal bij het Linkerbruggetje stralend wit te schilderen. Het gebouwtje was door de vele graffititekeningen en wat brandaanslagen niet meer toonbaar.
Ook kwam hij met het voorstel te komen tot de oprichting van een wijkplatform voor het Sluitersveld, waarin alle in de wijk werkzame organisaties zitting zouden nemen. Het eerste wijkplatform van Almelo.
Als dank voor zijn niet te stuiten inzet voor de wijk werd bij zijn vertrek, vanwege zijn pensioengerechtigde leeftijd, met toestemming van de gemeente het parkeerplein achter wijkcentrum de Trefhoek omgedoopt tot Hennie Gerritsenplein.

Motiveren
Veertig jaar lang wist hij bewoners van het Sluitersveld telkens weer te motiveren tot een actieve inzet voor hun wijk en deze vrijwilligers voor meerdere jaren aan het vrijwilligerswerk te binden.
(1168966)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Gerritsen' kwam in 2007 in Nederland 11.593 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Gerritsen' 2.868 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Gerritsen' 2.100 keer voor.




Advertentie van MyHeritage.com
5
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies