Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Overlijdensadvertentie Overleden: Govert Huijser (05-01-2014)

 
Internet Algemeen 10-01-2014

Overleden

Govert Huijser
82 jaar

05-01-2014
Roosendaal

Voormalig Chef Defensiestaf (CDS) generaal b.d.



OUD-CDS HUIJSER (82) OVERLEDEN

Voormalig Chef Defensiestaf (CDS) generaal b.d. Govert Huijser is zondag 5 januari in Roosendaal overleden.

Huijser, in 1931 geboren in Soerabaja op Java, begon zijn militaire loopbaan in 1949 aan de Koninklijke Militaire Academie. Tijdens de Tweede wereldoorlog werd hij door de Japanners geďnterneerd in een kamp.

Carričre

Na zijn opleiding tot infanterist werd Huijser tweede luitenant en nam in januari 1962 deel aan de Slag bij Vlakke Hoek op Nederlands Nieuw-Guinea.

Als generaal-majoor en gaf onder meer leiding aan toenmalige 1 Divisie 7 December. Bij de bevordering tot commandant van het inmiddels ook opgeheven Eerste Legerkorps werd hij luitenant-generaal.

In 1983 volgde zijn benoeming tot Chef Defensiestaf en was Huijser als 4 sterrengeneraal verantwoordelijk voor de militaire operaties in het buitenland. In 1986 werd de benoeming tot adjudant in buitengewone dienst van Hare Majesteit de Koningin. 2 jaar later droeg hij zijn functie over aan generaal Peter Graaff en ging met functioneel leeftijdsontslag. Daarna vervulde Huijser enkele bestuursfuncties, zoals voorzitter van de Pensioen- en Uitkeringsraad.

Onderscheidingen

Huijser ontving diverse koninklijke onderscheidingen, onder meer die van Grootofficier in de Orde van Oranje Nassau en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Verder was hij Grootofficier van Verdienste van Duitsland, Grootofficier in de Kroonorde van België, Commandeur in de Legion of Merit van Amerika en Commandeur in het Legioen van Eer van Frankrijk.

Generaal Huijser wordt zaterdag in besloten kring begraven.

9 januari 2014 | Ministerie van Defensie.
(1170421)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Huijser' kwam in 2007 in Nederland 765 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Huijser' 178 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Huijser' 195 keer voor.



6
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies