Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Mieke Telgenkamp (20-10-2016)

 
Diversen 20-10-2016



Mieke Telgenkamp
82 jaar

14-06-193420-10-2016
OldenzaalZeist

Zangeres Mieke Telkamp



Mieke Telkamp, zangeres Waarheen, waarvoor, overleden
Zangeres Mieke Telkamp is woensdagnacht op 82-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Zeist. Dit heeft haar management donderdag bekendgemaakt. De zangeres was vooral bekend van haar hit Waarheen, waarvoor.

De familie heeft aan Anneke Grönloh Producties gevraagd om het nieuws van het overlijden bekend te maken. Met zangeres Anneke Grönloh was Mieke Telkamp goed bevriend. De familie zal geen nadere informatie geven over de doodsoorzaak. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Telkamp maakte vanaf de jaren vijftig carriere in zowel Nederland als Duitsland. Haar grootste hit daar was Prego, prego gondeliere. Telkamp was na de Tweede Wereldoorlog de eerste Nederlandse zangeres die weer in het Duits zong, tot vreugde van onze oosterburen.

Eind jaren zestig trok Telkamp zich terug uit de publiciteit, maar begin jaren zeventig maakte ze toch een comeback met haar grote hit Waarheen, waarvoor. Het nummer stond jarenlang op de eerste plaats in de uitvaarttoptien, maar op haar eigen crematie wilde ze het niet gedraaid hebben, zei ze ooit. 'Daarvoor heb ik onder meer de hymne van de dood uit Once Upon a Time in the West gekozen, dat hebben we ook bij de dood van mijn man gedraaid.'

Mieke Telgenkamp werd in 1934 in Oldenzaal geboren. In 1952 werd haar zangtalent ontdekt. Ze veranderde haar naam in Telkamp, omdat ze met Telgenkamp de Duitse markt niet op kon. In 1978 werd Telkamp als eerste persoon uit de showbusiness benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 'Dat heb ik toch maar met al dat gedoe bereikt', zei ze ze er zelf over.
(1441246)
Aanvraag Express Scan


Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Telgenkamp' kwam in 2007 in Nederland 199 keer voor.
In 1947 kwam de achternaam 'Telgenkamp' 134 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Telgenkamp' 19 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Telgenkamp' 52 keer voor.



7
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies