Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Sylvia Nooij (08-07-2017)

 
Diversen 08-07-2017Sylvia Nooij
32 jaar

09-11-198408-07-2017
Amsterdam

voetbalsterNooij begon haar carrière bij SC Buitenveldert en maakte in 2004 de overstap naar Ter Leede, dat in die tijd tot de top van het vrouwenvoetbal in Nederland behoort. Bij de club uit Sassenheim won ze onder meer de KNVB beker en werd ze landskampioen.

In 2007 stapte Nooij over naar ADO Den Haag in de Eredivisie. Op 29 april 2011 scoorde ze haar eerste eredivisie doelpunt. In seizoen 2011/12 werd ze landskampioen met ADO Den Haag. In 2013 besloot zij de club te verlaten, om zich te gaan richten op haar maatschappelijke carrière bij Bureau Jeugdzorg in Leiden. Al snel bleek zij het voetballen echter te missen en begon de trainingen weer te bezoeken. Dit leidde tot enkele invalbeurten. In de zomer van 2014 trainde ze op uitnodiging van de Nederlandse eigenaren bij Dayton Dutch Lions FC in Ohio. Hier ontmoette ze de Amerikaanse Alexandra Warren, in wie zij veel talent herkende. Samen met Warren reisde ze terug naar Nederland en samen tekenden ze een contract van een half jaar bij ADO Den Haag. Daarnaast ging zij als assistent-trainer werken bij de meisjes van Jong ADO Den Haag. Nooij speelde uiteindelijk het hele seizoen voor ADO Den Haag, maar kon de eerdere successen met de club niet herhalen. Ze kwam slechts tot zes wedstrijden. In juni 2015 liet ze zich terug overschrijven naar SC Buitenveldert, waar ze in de jeugd speelde.
(1520392)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Nooij' kwam in 2007 in Nederland 747 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Nooij' 126 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Nooij' 151 keer voor.4
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies