Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Roderick Falesca Renée Trygvae (Rody) Rijnders (15-01-2018)

 
Diversen 15-01-2018



Roderick Falesca Renée Trygvae (Rody) Rijnders
76 jaar

01-03-194115-01-2018
Batavia

roeier (stuurman)



Hij nam eenmaal deel aan de Olympische Spelen en won bij die gelegenheid één medaille.
Zijn eerste internationale optreden was in 1965 op de Europese Kampioenschappen in Duisburg, waar hij een bronzen medaille behaalde in de Twee met Stuurman. Bij zijn olympische optreden in 1968, bij de Spelen in Mexico-Stad, won Rijnders de zilveren medaille in de Twee met Stuurman door in de finale een tijd van 8.06,80 neer te zetten. Hij deed dat aan de zijde van Herman Suselbeek en Hadriaan van Nes.

Toen tijdens de EK 1967 in Mâcon het roeiersterrein onaangekondigd werd vereerd met een bezoek van Miss Frankrijk 1967 (Jeanne Beck), maakte Rody zich onvergetelijk. Min of meer daartoe aangezet door zijn roeiers, die het bezoek van deze dame teveel vonden afleiden van de hoofdzaak, gooide Rody haar het water in. Het incident werd verergerd door een rel van een ploeggenoot met een official, die hem van de ‘Bobo’-tribune stuurde. Het kwam de ploeg aanvankelijk op een schorsing te staan die later weer werd opgeheven. Maar het incident gaf FISA president Thomas Keller reden er voortaan voor te zorgen dat het botenterrein tijdens internationale kampioenschappen niet meer toegankelijk was voor personen die daar niets te maken hadden. Tevens is toen de speciale deelnemerstribune geïntroduceerd. Regels die tot op de dag van vandaag worden gehandhaafd.
In zijn actieve tijd was hij aangesloten bij studentenroeivereniging D.S.R.V. Laga in Delft. Hij werd daar benoemd tot Lid van Verdienste wat niet veel leden worden.
(1588104)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Rijnders' kwam in 2007 in Nederland 1.816 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Rijnders' 324 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Rijnders' 441 keer voor.



3
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies