Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Paul Verweel (24-04-2018)

 
Diversen 24-04-2018



Paul Verweel
66 jaar

24-04-2018

hoogleraar, antropoloog en sportbestuurder



Utrechter Paul Verweel is vandaag op 66-jarige leeftijd overleden. Hij was onder meer tien jaar voorzitter van VV Hoograven en werd in 2013 Utrechter van het Jaar. Verweel leed aan prostaatkanker.
Verweel was ook hoogleraar organisatiewetenschappen en een tijd vice-voorzitter van de amateurtak van de voetbalbond KNVB. Hij was tussen 1997 en 2009 voorzitter van de sportkoepel VSU in Utrecht en drong met de oprichting van 'zijn' voetbalclub VV Hoograven de overlast in de wijk terug. Hij hielp de club uit het dal, maar nadat hij de club twee jaar geleden verliet, ging VV Hoograven een jaar later failliet.

Verweel was de laatste jaren adviseur van voetbalclub vv Vechtzoom. ,, Hij gaf de laatste tijd al aan dat hij niet veel meer voor de club kon betekenen, maar hij is tot het laatst actief gebleven'', zegt vice-voorzitter Brahim Karroum. ,,Hij was het motorblok van onze club.''

Bij VSU werd Verweel opgevolgd door zijn jeugd- en studievriend Jan Boessenkool. ,,Hij zette zich met alles wat hij in zich had in voor de Utrechtse sport. Vooral de kleine verenigingen gingen hem aan het hart'', reageert Boessenkool.

Tijdens het laatste Utrechtse sportgala in februari werd het Utrechtse jeugdsportfonds, dat kansarme jongeren aan het sporten probeert te krijgen, omgedoopt tot het Paul Verweel-fonds.
(1622942)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Verweel' kwam in 2007 in Nederland 202 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Verweel' 42 keer voor.



4
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies