Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Arie Verberk (14-08-2018)

 
Diversen 14-08-2018



Arie Verberk
75 jaar

15-01-194314-08-2018

econoom en topman



De Papendrechter was lang actief voor vliegtuigmaatschappij Martinair. Van 1995 tot 2002 was hij daar de financiële topman, daarna tot 2007 president-directeur. Hij was ook hoogleraar informatievoorziening aan de Universiteit van Amsterdam.

Arie Verberk was van 2009 tot 2018 voorzitter van Raad van Commissarissen van de Persgroep Nederland, de uitgever van het Papendrechts Nieuwsblad . "Arie was zeer betrokken bij onze bedrijf. Tijdens zijn bezoeken aan onze organisatie stelde hij altijd veel vragen over wat er binnen de organisatie speelde en wat de medewerkers bezig hield. Hij was zeer toegankelijk voor een ieder", reageert de directie van de Persgroep Nederland.

Arie Verberk was bestuursvoorzitter van D66 in Papendrecht, die vorig jaar fuseerde met Alblasserdam en Sliedrecht tot de afdeling D66 Alblasserwaard-West. Door de fusie kon D66 ook in Sliedrecht meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, wat resulteerde in een zetel in de gemeenteraad.

Voor D66 was Verberk ook 13 jaar lid van de Papendrechtse gemeenteraad. Bij de laatste verkiezingen voor de gemeenteraad stond hij weer op de lijst, maar niet meer op een verkiesbare plaats. "Hou Papendrecht open en groen, dus niet iedere postzegel volbouwen maar constateren dat we in Papendrecht klaar zijn met nieuwbouw anders dan kwalitatieve herbouw. En handen af van Slobbengors", zo betoogde hij op de website van zijn partij.

"Ik leerde Arie Verberk kennen in 2009. Met een paar nieuwe D66-leden wilden we kijken of D66 weer kon meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen," zegt Trijntje van Es, fractievoorzitter van D66 in Papendrecht.

"D66 zat toen niet in de raad. Arie was direct glashelder: met een beetje flyeren of een stukje schrijven, zouden we er niet komen. Wie wilde er: verkiesbaar op een lijst staan en zich vier jaar 10-20 uur per week inzetten. Geen half werk. Zo was hij: direct, eerlijk, to the point. Rotterdams eigenlijk: niet lullen, maar poetsen. D66 zit inmiddels weer ruim acht jaar in de gemeenteraad. Arie heeft met zijn kennis, zijn loyaliteit en zijn intelligentie en wat hij daarmee deed, veel positiefs gebracht voor heel veel mensen. Hij was in alle opzichten een grote man."
(1653410)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Verberk' kwam in 2007 in Nederland 847 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Verberk' 119 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Verberk' 175 keer voor.



9
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies