Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Albert Bernardus Antonius Westerman (28-10-2018)

 
Diversen 28-10-2018



Albert Bernardus Antonius Westerman
75 jaar

05-07-194328-10-2018
LichtevoordeLichtenvoorde

ondernemer



LICHTENVOORDE - De oprichter van het Nederlandse kledingmerk State of Art, Albert Westerman, is zondag overleden in zijn woonplaats Lichtenvoorde. Hij is 75 jaar geworden, zo blijkt uit overlijdensadvertenties in De Telegraaf.

Westerman is een telg uit een textielfamilie uit de Achterhoek. Hij was een Porsche-verzamelaar, rallyrijder en volgens het tijdschrift Quote multimiljonair.

Albert Westerman Groep
Zijn vader Albert Westerman Sr. startte in 1936 een breiatelier, waar tot aan 1980 in totaal meer dan 40 miljoen babykleertjes werden geproduceerd. Albert Westerman Jr. kwam in 1965 in dienst bij Tricotagefabriek Albert Westerman, zoals het bedrijf op dat moment heette. Hij volgde toen ook een opleiding aan de Hogere Textiel School.

Tien jaar later zou hij zijn vader opvolgen als algemeen directeur. In de jaren 80 kreeg het bedrijf de naam Albert Westerman Groep. Hij richtte in 1986 het herenmodemerk State of Art op. In veel grote plaatsen in Europa is een State of Art-winkel gevestigd.
(1674881)
Aanvraag Express Scan


Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Westerman' komt in 2007 in Nederland 1.181 keer voor. (Bron: Mertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)


0
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies