Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Philippus Ferdinand (Flip) Veldmans (03-11-2018)

 
Diversen 03-11-2018



Philippus Ferdinand (Flip) Veldmans
69 jaar

20-01-194903-11-2018
BakhuizenBreda

organist, componist en dirigent



Jeugd en opleiding
Flip Veldmans werd geboren in Gaasterland als zoon van Fedde Veldmans en Bernardina van der Wal en groeide op in een katholiek gezin. Hij begon zijn muziekopleiding aan het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek in Utrecht bij Bernard Bartelink. Tevens behaalde hij hier zijn diploma voor orgel, piano en koordirectie. Hierna behaalde hij zijn einddiploma solo-orgel bij Arie J. Keijzer aan het Rotterdams Conservatorium. Tot slot studeerde hij nog orgel bij Stanislas Deriemaeker aan het Koninkrijk Conservatorium te Antwerpen.

Loopbaan
Veldmans begon in 1971 als organist en dirigent van het Gummaruskoor in de Sint-Gummaruskerk in Steenbergen. Hiernaast ging hij werken als docent aan de Gemeentelijke Muziek- en Balletschool in Bergen op Zoom, waar hij als opvolger van Daan Manneke orgellessen gaf aan onder andere Janno den Engelsman en Bert Becht. Daarnaast was hij vele jaren werkzaam als muziekgraveur. Ook componeerde hij vele kerkliederen en maakte hij muziekgravures voor de in 2005 uitgebrachte liedbundel Zij zingen zich een weg; 100 liederen voor de gemeente van Hans Bouma. In 2012 stopte hij als leider van het Gummaruskoor. Hij werd daar opgevolgd door Patrick Goverde.

Nevenfuncties
Veldmans beheerde naast zijn werk als organist ook de website "Kerk & Orgel.nl".
(1676535)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Veldmans' kwam in 2007 in Nederland 53 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Veldmans' 19 keer voor.



6
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies