Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Chantal Denise Merville Gill'Ard (12-12-2018)

 
Diversen 12-12-2018



Chantal Denise Merville Gill'Ard
48 jaar

06-05-197012-12-2018
Rotterdam

Politicus (PvdA), kamerlid



Chantal Gill'ard is van Surinaams-Antilliaanse afkomst. Ze volgde de ingenieursopleiding biotechnologie aan het Hoger Laboratorium Onderwijs van de Hogeschool Rotterdam en studeerde rechten en ethiek in de biotechnologie aan de Universiteit van Sheffield. Ze was docent biochemie aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname en later opbouwwerker en emancipatiewerker in Rotterdam. Ook werkte ze als wetenschappelijk onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en was medeproducent van films.

In maart 2005 werd Gill'ard bestuurslid van de PvdA-afdeling Rotterdam. Tevens was zij actief in het Multi-Etnisch Vrouwennetwerk van haar partij. Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006 werd Gill'ard gekozen tot lid van het parlement.

In de Kamer hield Gill'ard zich bezig met ontwikkelingssamenwerking en medisch-ethische vraagstukken. In november 2008 was zij medeorganisator van een internationale conferentie in Den Haag voor parlementariërs en vertegenwoordigers van organisaties van de Verenigde Naties over veilig moederschap. In januari 2010 riep Gill'ard veel kritiek op omdat zij in een bericht op Twitter de aardbeving op Haïti in verband bracht met klimaatverandering. Van 9 februari 2010 tot 31 mei 2010 was Gill'ard wegens ziekte afwezig en werd ze vervangen door Keklik Yücel. Ze stond in 2010 voor de Tweede Kamerverkiezingen namens de PvdA wederom op de kandidatenlijst, maar werd niet herkozen
(1688490)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Gill'Ard' kwam in 2007 in Nederland minder dan 5 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Gill'Ard' 1 keer voor.



5
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies