Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Piet Kaptein (16-12-2018)

 
Diversen 16-12-2018



Piet Kaptein
78 jaar

16-12-2018

Begraven te Papendrecht

oud-wethouder van Papendrecht, leraar Nederlands

Onderwijs (Onderwijzer, Leraar, Professor)



Papendrecht - De Papendrechtse oud-wethouder Piet Kaptein (78) is na een korte ziekte overleden. Hij vertrok in 1994 na 28 jaar gemeentepolitiek, maar was nog altijd zeer actief in het dorp.

Zo was hij één van de drijvende krachten in de Culturele Raad Papendrecht en was hij als oud-leraar Nederlands juryvoorzitter bij het jaarlijkse Papendrechtse dictee. Ook was hij geruime tijd vrijwilliger bij de lokale omroep en bewoog hij mensen om lid te worden van de bibliotheek.

,,We zijn verdrietig. Piet was zeer gerespecteerd en heeft veel betekend voor Papendrecht en het CDA. Ik weet niet of hij de Culturele Raad heeft opgericht, maar hij heeft er ook als wethouder een heel belangrijke bijdrage aan geleverd‘’, vertelt Egbert Lichtenberg, fractievoorzitter van het CDA in de Papendrechtse gemeenteraad. Als ambtenaar heeft hij zelf nog met Kaptein als wethouder gewerkt: ,,Piet heeft me uitbundig welkom geheten toen ik voor het eerst een collegevergadering bijwoonde. Hij was altijd goed gehumeurd en vrolijk. Ambtenaren kregen alle vertrouwen van hem.‘’

Stijl
Kaptein kwam uit een anti-revolutionair nest, maar stapte al op 19-jarige leeftijd over naar de CHU. ,,Dat was pure rebellie’’, vertelde hij in 1997 aan dagblad De Dordtenaar. Bij de verkiezingen van 1994 kreeg hij 2100 van de 2700 CDA-stemmen op zijn naam. D66'er Arie Verberk en VVD’er Wim Faasse hadden echter zo veel moeite met zijn stijl van besturen en zijn beleid, dat ze niet met hem verder wilden. Hij zou op het gebied van economie en verkeer niets gepresteerd hebben.’’ Kaptein daarop: ,,Het verlies van werkgelegenheid bij Fokker was toch niet mijn schuld?’’

In de laatste vergadering van de raad waarvan Kaptein deel uitmaakte, roemde burgemeester Ronald Bandell allerlei zaken die hij wel voor elkaar kreeg, zoals nieuwbouw voor vier sportverenigingen, renovatie van de sportparken Slobbengors en Oostpolder. En ook voor de doorstroming van het verkeer had Kaptein volgens Bandell het nodige gedaan.

Bij de Culturele Rad bleef hij actief, bevlogen als altijd. ,,Piet was er altijd, misschien al wel 40 jaar‘’, vertelt voorzitter Joke Boer: ..En altijd heel vief. Hij was van enorme betekenis voor ons. Hij werkte mee aan het dictee en schrijfwedstrijden, maar haalde ook schrijvers naar Papendrecht en vond de koffieconcerten in de verzorgingshuizen van groot belang: ,,Hij vond het ook prachtig dat de Luigies-collectie uiteindelijk toch in het Dordrechts Museum te zien was.

Een paar weken geleden was Kaptein nog bij één van de activiteiten van de Culturele Raad: ,,Toen zei hij wel dat hij zich niet lekker voelde. Een paar dagen later hoorden we dat hij op sterven lag.‘’

bron: AD.nl
(1689302)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Kaptein' kwam in 2007 in Nederland 1.829 keer voor.
In 1947 kwam de achternaam 'Kaptein' 1.319 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Kaptein' 388 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Kaptein' 645 keer voor.



6
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies