Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Peter Johannes Maria Masseurs (05-01-2019)

 
Diversen 05-01-2019



Peter Johannes Maria Masseurs
74 jaar

24-07-194405-01-2019
HalsterenHaarlem

trompettist



Op zijn twaalfde begon Masseurs met trompet spelen, geïnspireerd door zijn musicerende vader en een (jeugd)vriend die ook trompet speelde. Masseurs studeerde trompet aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium in Antwerpen, waar hij afstudeerde met de Prix d’excellence.

Loopbaan
Na zijn studie, in 1963, ging Masseurs spelen in de Marinierskapel der Koninklijke Marine. In maart 1970 werd hij eerste trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Van 1982 tot zijn pensionering in 2009 was hij een van de twee solo-trompettisten van het Koninklijk Concertgebouworkest (de andere was Frits Damrow). Daarnaast was hij hoofdvakdocent trompet aan het Conservatorium van Amsterdam.

Hij speelde de soloconcerten van Joseph Haydn, Henri Tomasi en Bernd Alois Zimmermann en de trompetsolo in het Eerste pianoconcert van Dmitri Sjostakovitsj. In september 2002 gaf hij de (ook op cd verschenen) wereldpremière van het concert voor flügelhorn van Willem Jeths. Dit opdrachtwerk voor het KCO is speciaal voor Masseurs geschreven. Naast Jeths schreven ook andere componisten voor hem, onder wie Otto Ketting (Intrada geschreven voor Kettings eigen examen in 1958) en Martijn Padding (One Trumpet). Masseurs nam ook een cd op met werken voor trompetsolo (in de serie Soloists from the Royal Concertgebouw Orchestra).

Hij trad op als solist bij veel orkesten in Nederland en Europa en speelde ook in het Nederlands Blazers Ensemble, het Asko Ensemble, het Schönberg Ensemble, het Viotta Ensemble, de Amsterdamse Bachsolisten en de Ebony Band.
(1694681)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Masseurs' kwam in 2007 in Nederland 176 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Masseurs' 31 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Masseurs' 22 keer voor.



3
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies