Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Dolf van de Vegte (01-02-2019)

 
Diversen 01-02-2019



Dolf van de Vegte
66 jaar

17-05-195201-02-2019
ApeldoornApeldoorn

mediaproducent en omroepdirecteur



Vanaf 10 december 2005 was hij directeur en presentator van de christelijke familiezender Family7. Daarvoor werkte hij als buitenproducent voor de Evangelische Omroep. Daarnaast was hij bestuurslid van de stichting Centrum voor Vertellen, voorheen Vrienden van De Rooie Draad.

Biografie
Van de Vegte werd geboren in een christelijk gezin: zijn beide ouders waren lid van het Leger des Heils. Hij kwam op jeugdige leeftijd in een muziekkorps van het Leger waar hij kornet speelde. Via contacten die hij hier opdeed rolde hij in de wereld van de gospelmuziek, startte een management- en boekingsbureau, en begeleidde veel bands over de hele wereld. Via zijn vrouw Ans werd hij Nederlands Hervormd en vervolgens evangelisch.

Beroepscarrière
Van de Vegte begon in mei 1983 als Ontvanger der Domeinen/Hoofd Centraal Domeinkantoor bij het ministerie van Financiën. In 1992 richtte hij Christoffer Productions op en begon in 1993 als buitenproducent voor de EO te werken waar hij programma's produceerde als 50 Kamers (soms met uitzicht), Prinsen en Prinsessen, Van Henegouwen VPP, Noch dood noch leven, Als het leven pijn doet en Mir@kel. Naar eigen zeggen stelde hij vast dat gospelmuziek op Radio 3FM verdwenen was en hij vermoedde dat de EO in de toekomst op tv ook minder speelruimte zou krijgen.

Family7
Hij ging onderzoeken of een omroep naast de EO haalbaar zou kunnen zijn. Terwijl hij met zijn productiebedrijf geld verdiende bij de EO, experimenteerde hij tijdens nachtelijke uren met E-TV op de lokale omroep in zijn woonplaats, RTV Apeldoorn, bij RTV Utrecht en Stichting Lokale Omroep Kerken in Veenendaal. In 1996 vroeg zijn productiebedrijf een tv-licentie aan en in maart 1997 verleende het Commissariaat voor de Media E-TV een tv-licentie maar bleven nieuwe opdrachten om diverse redenen uit en leken zijn plannen voor een nieuwe omroep te zijn mislukt. Tussen 1998 en 2004 konden schulden worden afgelost door middel van gemaakte programma's en de verkoop van het kantoorpand in het centrum van Apeldoorn. Via de pinksterconferentie van Stichting Opwekking werden vervolgens handtekeningen verzameld en verkregen Van de Vegte en zijn medewerkers toegang tot de kabel. Via omwegen en tegenslagen kwam Van de Vegte uit bij het concept van Family7, een familiezender met een christelijk karakter en 'zonder onnodig geweld, grof taalgebruik en seksuele uitspattingen'. Het bedrijf werd gevestigd in zijn geboorteplaats Apeldoorn. In 2018 verhuisde Family7 naar een groter en moderner gebouw op een bedrijventerrein in Apeldoorn-zuid.

Persoonlijk
Dolf van de Vegte was getrouwd en had drie kinderen en acht kleinkinderen.

In juni 2018 maakte hij bekend dat hij ernstig ziek is. Er werd bij hem uitgezaaide darmkanker ontdekt. In september dat jaar werd er ook alvleesklierkanker bij hem ontdekt. Van de Vegte overleed op 1 februari 2019 aan de gevolgen van deze ziekte. 's Avonds zond Family7 in de 800e aflevering van Uitgelicht! een in memoriam uit.
(1701056)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'van de Vegte' kwam in 2007 in Nederland 253 keer voor.
In 1947 kwam de achternaam 'van de Vegte' 639 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'van de Vegte' 64 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'van de Vegte' 61 keer voor.



4
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies