Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Annie Heuts (07-11-2019)

 
Diversen 07-11-2019



Annie Heuts
90 jaar

13-06-192907-11-2019
MaastrichtHeusden-Zolder

zangeres en dichter



Biografie
Heuts werd geboren in Maastricht en volgde als kind balletschool. Toen in 1940 de Tweede Wereldoorlog uitbrak, zette ze deze richting echter stop op aanraden van haar ouders, aangezien de Duitsers haar verplichtten lid te worden van de 'Nederlandsche Kultuurkamer', een naziorganisatie. Heuts studeerde hierna tandheelkunde, maar na de bevrijding maakte ze de overstap naar de wereld van de showbizz. Zo stepdanste ze voor de Amerikaanse soldaten, en viel zo in de smaak dat ze na een optreden mocht dineren met de Amerikaanse generaals George Patton en Dwight Eisenhower.

Begin jaren ’50 verhuisde Heuts naar België, waar ze trouwde en drie kinderen kreeg. Ze had wat succes als lid van het zangduo De Olympiazusjes en zong onder meer duetten met Peter Van Os. Toen Jo Leemans eens lange tijd niet beschikbaar was als zangeres voor het orkest van Francis Bay, verving Heuts haar. Ze zette haar succesrijke carrière echter stop om meer tijd vrij te maken voor één van haar kinderen dat aan polio leed.

Zwarte Lola
Deze ziekte zou later ook haar terugkeer naar de showbusiness betekenen. Omdat ze geld nodig had om haar kind een goede medische verzorging te geven, ging ze met producer Johnny Hoes in zee om haar carrière opnieuw te lanceren. Hoes promootte haar in 1967 als een seksbom onder het pseudoniem "Zwarte Lola (uit de stripteasebar)". Er volgden een hele reeks singles en albums die haar erotische imago probeerden te promoten, waaronder Zwarte Lola, Dat ene slippertje en Wie me betaalt mag me bekijken. Zo groeide Zwarte Lola uit tot een fenomeen dat veel luisteraars tot de verbeelding sprak. Haar albumverkoop steeg enorm, en Eddy Wally zong zelfs een duet met haar. Heuts werd mascotte van de piloten van Kleine Brogel en zette zich in voor de Boemerangactie ten voordele van patiënten met MS. Heuts was zelf niet opgezet met haar seksistische typecasting en zette in 1987 haar zangcarrière stop.

Heuts was ook actief als dichter. Johan Anthierens was vol lof over haar gedicht Herinneringen.
(1756396)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Heuts' kwam in 2007 in Nederland 1.252 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Heuts' 217 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Heuts' 665 keer voor.



3
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies