Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Paula Sleyp (10-11-2019)

 
Diversen 10-11-2019



Paula Sleyp
88 jaar

21-02-193110-11-2019
Mechelen

Vlaamse actrice (o.a. oma uit Sesamstraat)



Biografie
Paula Sleyp was gehuwd met acteur, regisseur en technisch directeur van het Koninklijk Jeugdtheater Antwerpen Bob Dillen (1929-2001).

Samen met studiegenoten, waaronder Alice Toen en Jan Reusens, richtte Sleyp in 1956 het Mechels Miniatuur Teater op, onder impuls van Luc Philips van het Mechelse Conservatorium. Sleyp verwierf vooral bekendheid doordat ze vanaf 1982 de rol van de lieve grootmoeder in Sesamstraat overnam van Mieke Verstraete. In de loop van de jaren 90 evolueerde het personage stilaan naar een pinniger karakter. In hetzelfde programma speelde ze ook een tijdje de rol van een Franse barones die zeer in de smaak viel bij Meneer Aart. Uiteindelijk werkte Sleyp voor een periode van 28 jaar mee aan Sesamstraat, tot ze er in 2010 mee stopte vanwege gezondheidsproblemen.

Sleyp had in de jaren zestig als roddeltante Liza een rol in de legendarische serie Kapitein Zeppos en viel midden de jaren negentig op als de bazige Tante Jos in de soapserie Wittekerke. In de jaren 70 speelde ze mee in De Opkopers, voorganger van de serie Merlina, Postbus X en Interflix, waar in deze vier series Paul Ricour een hoofdrol heeft. Nadien speelde ze nog gastrollen in onder meer Thuis, Lili & Marleen, Hallo België, Witse en Familie.

Paula Sleyp overleed in 2019 na enkele jaren van gezondheidsproblemen.
(1756400)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Sleyp' kwam in 2007 in Nederland niet voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Sleyp' 1 keer voor.



6
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies