Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Peter Kemper (25-03-2020)

 
Diversen 25-03-2020



Peter Kemper
77 jaar

13-10-194225-03-2020
Den Haag

voetballer



Kemper begon zijn carrière bij Lenig en Snel in Den Haag. Kemper was een verdediger die voornamelijk verdedigde op techniek en klasse. Na zijn selectie voor het Haags jeugdelftal en het Haags amateurelftal kwam Kemper in 1961 bij PSV. Kemper bleef 14 seizoenen in Eindhoven en werd zowel in het tweede jaar als het laatste jaar kampioen met de Eindhovenaren; zij het wel als reserve. Kemper speelde 221 competitiewedstrijden en 17 Europacup-wedstrijden. In de competitie scoorde hij 6 maal en in de Europacup één keer; in de wedstrijd tegen Ards FC die eindigde in 10-0 scoorde Kemper 3-0. Na PSV vertrok Kemper naar Helmond Sport, waar hij in 1976 zijn voetballoopbaan beëindigde. Kemper speelde 3 interlands.

Op 47-jarige leeftijd kreeg hij in Limburg tijdens een wielrenritje een hartaanval. Daarna was hij 33 jaar lid van de tuchtcommissie van de KNVB in Zeist. De laatste jaren was hij op vrijwillige basis opnieuw verbonden aan de club die hem voor het eerst een contract gaf. Tijdens en na zijn voetbalcarrière werkte Kemper tientallen jaren als gymleraar op twee scholen in Eindhoven.
(1787323)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Kemper' komt in 2007 in Nederland 2.480 keer voor. (Bron: Mertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)

Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Kemper' 411 keer voor.


2
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies