Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Hans Herman Cohen (14-05-2020)

 
Diversen 14-05-2020



Hans Herman Cohen
97 jaar

03-02-192314-05-2020
GroningenBosch en Duin

microbioloog



Cohen werd geboren in Groningen op 3 februari 1923. In 1954 begon hij te werken bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid , een voorloper van het RIVM. Zijn aanvankelijke wens was om te gaan werken aan een poliovaccin, maar hij werd afgewezen omdat er nog geen vaccinatiebevel van de overheid was. In de jaren vijftig en zestig werkte hij echter aan de ontwikkeling van het Salk-poliovaccin . In de jaren zeventig richtte Cohen samen met Jonas Salk en Charles Mérieux het Forum for the Advancement of Immunization Research (FAIR) op.

Tijdens zijn tijd als directeur-generaal van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid hield hij toezicht op de fusie met twee andere instituten per 1984, wat resulteerde in de vorming van het RIVM. Per 1 januari 1984 werd hij benoemd tot directeur-generaal van het RIVM. Zijn ambtsperiode eindigde in 1986. De Nederlandse ministerraad heeft hem vervolgens voorgedragen als hoofd van de commissie milieueffectrapportage.

In 1992, na een kleine uitbraak van polio in Nederland, protesteerde hij tegen het aanbieden van een gratis poliovaccin aan ongeveer negen miljoen niet-risicogroepen en noemde het "geldverspilling".

Cohen werd in 1980 verkozen tot lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen . In 1986 werd hij benoemd tot Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau .
(1802615)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Cohen' komt in 2007 in Nederland 1.429 keer voor. (Bron: Mertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)

Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Cohen' 1.657 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Cohen' 415 keer voor.


8
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies