Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Martinus Johannes (Martin) Konings (28-07-2020)

 
Diversen 28-07-2020



Martinus Johannes (Martin) Konings
91 jaar

15-03-192928-07-2020
's-HertogenboschMaastricht

Politicus (PvdA), kamerlid



Loopbaan
Konings volgde een opleiding aan de Lagere Technische School te Maastricht, vervolgd door een opleiding aan de Openbare Lagere Technische School te 's-Hertogenbosch. Aan de Hogere Technische School te Heerlen volgde Konings een opleiding van 1954 tot 1956, wat hij voortzette in een lerarenopleiding voor het nijverheidsonderwijs. Tussen zijn opleidingen door werkte Konings als monteur bij verschillende bedrijven.

Vanaf 1959, na afronding van zijn lerarenopleiding, ging hij werken bij de Lagere Technische School als leraar. Dit deed hij twee jaar, waarna hij zijn werk voortzette als leraar elektrotechniek aan de Middelbare Technische School, wat hij deed tot 1973. Hij vervolgde zijn carrière als docent aan de Lerarenopleiding voor het Nijverheidsonderwijs. Na deze functie beëindigde hij zijn schoolcarrière en werd hij een lid van de Tweede Kamer. Daar was hij met wisselend succes betrokken bij initiatiefwetgeving op onderwijsgebied. Een succes was zijn voorstel om het mavo-onderwijs integraal vierjarig te maken. Hij hield zich ook bezig met de milieuwetgeving en visserij-aangelegenheden. Konings was onderwijswoordvoerder in de Tweede Kamer. Hij was een atoompacifist, en stemde daarom telkens tegen alle artikelen van de begrotingen van Defensie die verband hielden met kernbewapening.
(1817644)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Konings' komt in 2007 in Nederland 5.458 keer voor. (Bron: Mertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)

Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Konings' 1.375 keer voor.


9
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies