Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Hans Scheepmaker (01-08-2020)

 
Diversen 01-08-2020



Hans Scheepmaker
69 jaar

15-03-195101-08-2020
LeidschendamDen Haag

televisie- en filmregisseur en producent



Biografie (bron: Wikipedia)

Loopbaan
Scheepmaker studeerde in 1974 af voor de opleiding Grafische & Typografische Vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Na afronden van deze studie studeerde hij in 1980 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie voor regie, scenario en montage. Vlak voor zijn afstuderen was hij in 1979 de assistent van regisseur Wim Verstappen voor de film Grijpstra & De Gier. In 1984 maakte Scheepmaker zijn eigen filmdebuut met de speelfilm Moord in extase, naar het boek van Appie Baantjer. De film betekende voor Manouk van der Meulen haar doorbraak.

Twee jaar regisseerde hij samen met Dae-hie Kim de oorlogsfilm Field of Honor. Na deze speelfilms hield Scheepkamer zich vooral bezig met het regisseren en produceren van televisiedrama. Medio 1993 regisseerde hij enkele afleveringen van de comedyserie Flodder. In de jaren die volgden regisseerde hij nog diverse afleveringen. Eind 1993 gaf hij leiding aan de opstart van de publieke soap Onderweg naar Morgen, waar hij uiteindelijk tot 1995 bleef werken. Zijn functie droeg hij over aan Frank Schoutens. Na zijn vertrek bij ONM accepteerde hij een baan bij de soap Goudkust. Scheepmaker was twee jaar lang verantwoordelijk voor de buitenopnames. Hij droeg deze functie over aan Geert Lautenschutz.

Na Goudkust regisseerde hij enkele afleveringen van de series Unit 13 en Combat. Voor Endemol regisseerde hij eind jaren negentig de dramaseries Baantjer, De geheime dienst en Westenwind. Na 2000 regisseerde hij afleveringen van Costa!, Ernstige Delicten en het familiedrama De Erfenis. Na De Erfenis vertrok hij bij Endemol en ging hij verder als freelancer. Voor NL Film & Televisie regisseerde hij de comedyserie Samen en de regionale dramaserie Van Jonge Leu en Oale Groond. Ook regisseerde hij Voetbalvrouwen en SpangaS.

Hans Scheepmaker overleed in het eerste weekend van augustus 2020 aan de gevolgen van een wespenaanval in zijn woonplaats Den Haag
(1818495)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Scheepmaker' kwam in 2007 in Nederland 497 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Scheepmaker' 100 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Scheepmaker' 124 keer voor.



2
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies