Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Mindert Wijnstra (01-10-2020)

 
Diversen 01-10-2020



Mindert Wijnstra
74 jaar

31-12-194501-10-2020
LippenhuizenWarns

schrijver en verhalenverteller



Schrijver en verhalenverteller Mindert Wijnstra is in zijn woonplaats Warns op 74-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ernstig ziek.
Wijnstra, geboren op 31 december 1945 in Lippenhuizen, werkte jarenlang als hoofdonderwijzer in Warns. Daarnaast schreef hij kinderboeken: hij debuteerde in 1982 met Kninekeutels yn it oerwâld . Ook was hij een gepassioneerd verhalenverteller. Hij verzamelde volksverhalen en bracht diverse verzamelbundels uit.
Hij genoot van het directe contact met het publiek wanneer hij verhalen vertelde. In een recent interview in deze krant zei hij: ,,Krigest it fuort werom. Minsken laitsje of se laitsje net. Sjochst wol oft se al of net meigean. Nei in oare wrâld. Moaier kinst it net krije.”
In 1992 kreeg Wijnstra voor zijn boek It hûs fol ferhalen de Simke Kloostermanprijs, een Friese literatuurprijs voor kinder- en jeugdboeken. Dat boek werd in 1994 op de erelijst geplaatst van de IBBY (International Board on Book for Young People). Het werd vertaald in het Japans en Koreaans. Zijn laatste boek Jesse maakte hij dit jaar nog af, toen hij al ernstig ziek was, en werd daarbij geholpen door collega en vriend Thijs Wadman.
De schrijver laat naast zijn vrouw twee dochters na.
bron: Leeuwarder Courant
(1830062)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Wijnstra' kwam in 2007 in Nederland 518 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Wijnstra' 135 keer voor.



4
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies