Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Meyno Alida Mijnders-Van Woerden (25-09-2020)

 
Diversen 25-09-2020



Meyno Alida Mijnders-Van Woerden
98 jaar

09-11-192125-09-2020
AkkrumLisse

zendelinge en auteur



Meyno Alida van Woerden werd op 9 november 1921 geboren in het Friese Akkrum. Ze was de derde in het gezin van C. B. van Woerden, een kaashandelaar die bekendheid kreeg met het vertalen van Engelse en Schotse puriteinen. In 1944 trouwde ze met Govert Hendrik Mijnders uit Lisse. Het echtpaar kreeg vijf kinderen, van wie de eerste slechts één dag leefde.

Al vroeg wist ze zich aangetrokken tot het zendingswerk, vertelde ze in een interview in het Reformatorisch Dagblad. „Toen ik negen jaar was, hoorde ik een verhaal over kinderen in Afrika. (...) Ik zei tegen vader: „Ik wil later naar de heidense kinderen toe.” Hij antwoordde: „Als de Heere het goed vindt, mag je dat doen. Zullen we er samen voor bidden?””

Tot een uitzending kwam het niet, toch zou haar lange leven in het teken staan van de zending. Ze schreef diverse boeken over de zending, waaronder ”Bonisa, een kind uit donker Afrika” (1965) en ”De vrouw met het boek” (1974). Van de laatste uitgave, het levensverhaal van de Britse Gladys Aylward die als zendelinge in China werkte, zijn tienduizenden exemplaren verkocht. Het boek werd vertaald in het Engels, Russisch, Roemeens, Hongaars en Duits. Mijnders stond aan de wieg van onder meer de Mbuma Zending, Rhodesia Zending, Bonisa Zending en stichting De Lichtkring. Met sommige organisaties kwam het in latere jaren weer tot een breuk.

In de laatste jaren wist ze zich betrokken op Evangelieverkondiging in Duitsland. Haar hoge leeftijd ervoer ze als „een bijzondere zegen en een opdracht”, zo zei Mijnders in januari in het Reformatorisch Dagblad. „Bekenden van me vinden dat ik nog even moet gaan genieten van het leven. Ik heb geantwoord: „Jullie kunnen nooit zo genieten als ik geniet van alles wat ik van de Heere ontvang en voor Hem mag doen.” (...) Als mijn hart er straks mee stopt, is dat Gods wil, maar ik durf er niet om te vragen. Ik voel dat het werk nog niet klaar is. (...) Mijn lichaam is heel zwak, maar in mijn hoofd ben ik nog altijd met vier onderwerpen tegelijk bezig.”

De begrafenis zal dinsdag in besloten kring plaatsvinden.
bron: twnews.nl
(1830063)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Mijnders-Van Woerden' kwam in 2007 in Nederland niet voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Mijnders-Van Woerden' 1 keer voor.



0
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies