Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Charles George Rainier Corver (10-11-2020)

 
Diversen 10-11-2020



Charles George Rainier Corver
84 jaar

16-01-193610-11-2020
LeidenLeidschendam

internationaal voetbalscheidsrechter



(bron: Wikipedia)
Als scheidsrechter floot hij vier Europacup-finales, een finale voor de wereldbeker voor clubteams, op twee EK's en twee WK's. Corver werd door het weekblad Voetbal International in 2000 uitgeroepen tot scheidsrechter van de eeuw. Hij kreeg voor zijn verdiensten verschillende onderscheidingen.

Loopbaan
In de halve finale van het WK 1982 floot Corver West-Duitsland - Frankrijk. Hij liet een charge van de Duitse doelman Harald Schumacher op Patrick Battiston onbestraft. Uiteindelijk zou West-Duitsland de finale halen, en niet Frankrijk dat met 3-1 voor had gestaan en al vroeg een door Corver toegekende strafschop mocht benutten.

In het boek 100 jaar fluiten werd Corver als de meest succesvolle Nederlandse scheidsrechter aller tijden genoemd. Verder is Corver zestien jaar lid van de tuchtcommissie betaald voetbal, was hij twee jaar voorzitter van de scheidsrechterscommissie en tweeëntwintig jaar waarnemer voor de UEFA, de FIFA en de KNVB. In 1983 gedecoreerd met de Gouden Speld. Ook op voordracht van zijn medewerkers werd hij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens de Bondsvergadering Betaald Voetbal van 29 mei 2006 tot bondsridder gedecoreerd.

Corver was verder erelid van Sales Management Association (SMA) en van het Voorburgse VSV Tonegido, alwaar hij tien jaar aanvoerder was van het eerste elftal, negen jaar voorzitter en trainer jeugdafdeling, vicevoorzitter hoofdbestuur en voorzitter van vele commissies. Hij was verkoopleider van Heineken en fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad van Leidschendam en Voorburg (vierentwintig jaar). Het laatste jaar voor de fusie van deze gemeenten was hij wethouder van personeelszaken, financiën en communicatie. Hij kreeg de hoogste gemeentelijke onderscheiding, de Gouden Zwaan.
(1840247)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Corver' kwam in 2007 in Nederland 348 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Corver' 47 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Corver' 61 keer voor.



0
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies