Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Joachim Jan Titus (Joop) Mulder (09-01-2021)

 
Diversen 09-01-2021



Joachim Jan Titus (Joop) Mulder
67 jaar

10-05-195309-01-2021
BolswardLeeuwarden

producent van locatietheater



Biografie (bron: Wikipedia)
Joop Mulder was een zoon van Johan Mulder, de burgemeester van Bolsward. Toen hij op school zat ging zijn aandacht vooral uit naar dans, en na 10 jaar HBS had hij nog geen diploma. Hij was op jeugdige leeftijd al geďnteresseerd in theater maar was beter in het organiseren dan in de vertolking. Hij wilde naar de kunstacademie maar zijn vader verhinderde dat. Die wilde dat hij wiskunde ging studeren. Aanvankelijk trok hij de wereld door; eerst een Grieks eiland, daarna trekkend door Azië en Latijns-Amerika. Hij werd in 1978 uitbater van Café De Stoep te Midsland op Terschelling en hij begon met theater- en poëzieavonden en de zogenaamde Fool Moon-weekenden,[3] weekenden met Jules Deelder, Simon Vinkenoog of Diana Ozon. Hij nodigde muzikanten en straatartiesten uit die optraden rond zijn café. Dat groeide uit tot de eerste editie van het Oerolfestival in 1982. Hij zag theater als een natuurverschijnsel en de natuur van Terschelling leende zich als decor. Dankzij zijn doorzettingsvermogen lukte het hem om prominente regisseurs en gezelschappen te contracteren, met als hoogtepunt in 1999 een uitvoering van Peer Gynt door Tryater onder leiding van Jos Thie. Mulder had nooit verwacht dat het festival zo groot zou worden; Oerol groeide uit tot een van de grootste theaterfestivals op locatie in Europa. In 2017 trok hij zich terug. Hij werd artistiek directeur voor het door hem opgerichte Sense of Place, een project om landschapskunst langs de Waddenzee te verwezenlijken. Het lukte hem als zodanig om De Reuzen van Royal de Luxe naar Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 te halen. Al jaren had hij tevergeefs geprobeerd De Reuzen naar Oerol te krijgen.

Joop Mulder had hartproblemen en overleed op 67-jarige leeftijd.
(1857192)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Mulder' kwam in 2007 in Nederland 36.207 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Mulder' 9.270 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Mulder' 7.537 keer voor.



5
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies