Online Familieberichten
Een onderdeel van Stichting Online-Verleden
Informatie
|

Bekende Dode Overleden: Oscar Kraal (01-04-2021)

 
Diversen 01-04-2021



Oscar Kraal
50 jaar

24-09-197001-04-2021
Den Haag

muzikant, drummer



Muzikanten, vrienden en bekenden reageren geschokt op de dood van drummer Oscar Kraal. De Haagse muzikant overleed donderdagavond aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Hij werd slechts 50 jaar oud.

Kraal kan bogen op een lange en veelzijdige muzikale carričre. Zo speelde hij bij Candy Dulfers Funky Stuff, waarmee hij tournees over de hele wereld maakte. In Den Haag had hij zijn eigen band Seven. Daarna speelde hij bij Anouk, The Dutch Eagles en Niels Geusebroek. Verder was hij actief in de band van de Belgische singer-songwriter Milow en vaste drummer van Van Dik Hout.
‘Oscar zijn drummen, zijn persoonlijkheid en vriendschap dragen we voor altijd met ons mee in ons hart', schrijft Van Dik Hout in de verklaring waarmee de band het nieuws van zijn overlijden bekendmaakt. Hierop kwamen tal van steunbetuigingen uit de muziekwereld. Collega’s roemen zijn talent, humor en passie.

Candy Dulfer
‘Oscar Kraal is niet meer, maar zijn fills, loeistrakke beat, zijn keiharde lach, zijn grote hart, en zijn lieve kids en alle herinneringen hebben we nog', schrijft Candy Dulfer op Facebook. Zijn oude maatje Seb van den Berg van de bands Seven en De Kraaien: ‘Het was een grote eer om samen met jou zulke mooie muziek te hebben mogen maken’.

‘Alsof de tijden niet gek genoeg zijn geweest, is de wereld gisteren ook nog een ongelofelijke muzikant verloren', aldus Milow. ‘Os, dank je voor de ongelofelijke reis met jou, wat een tocht!’

Sven Figee is ruim 30 jaar lang goed bevriend geweest met Oscar Kraal. Op social media haalt de hammond-organist herinneringen op aan de laatste keer dat Oscar zijn studio bezocht om te drummen. Dat was vier weken geleden. ‘Heb veel van je geleerd en ben dankbaar dat je m’n vriend bent geweest', aldus Sven Figee. ‘Het is fucking oneerlijk. En ik wou dat je nog lang bij ons had kunnen blijven’.
bron: AD.nl
(1879756)
Er is helaas geen scan beschikbaar

Als u een opmerking heeft of een fout wilt melden betreffende deze advertentie, klik dan op: Contact.
Gebruik deze link NIET om een scan aan te vragen!

Als u meent dat dit artikel auteursrechtelijk beschermd is klik op: Melden.


Overige bronnen: ³)


³) - Op basis van achternaam en overlijdensdatum wordt gezocht naar dezelfde personen. Het resultaat zal niet altijd correct zijn.

Achternamen

De achternaam 'Kraal' kwam in 2007 in Nederland 594 keer voor.
In 1947 kwam de achternaam 'Kraal' 500 keer voor. (Bron: Meertens Instituut, zie: www.cbgfamilienamen.nl)
Op www.online-begraafplaatsen.nl komt de naam 'Kraal' 194 keer voor.
Op www.online-familieberichten.nl komt de naam 'Kraal' 202 keer voor.



9
Home | Naamindex | Online-begraafplaatsen | cookies